את העוגה הזו אני מכינה לכל אוהבי השוקולד אצלי במשפחה .
לא קשור לפסח – היא פשוט כולה בטעם של שוקולד שנמס לתוך הפה
רכה ושוקולדית במיוחד.
תבנית עגולה 22-24
המצרכים-
5 ביצים
300 גרם שוקולד מריר
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה /נטורינה לפרווה
כפית מחית וניל/סוכר וניל
קורט מלח
1/2 כוס שקדים טחונים לקמח /אגוזים
אופן ההכנה –
חממו את התנור 175 מעלות טורבו
מפרידים את הביצים.
מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב
בקערה נוספת מזכוכית ממיסים את החמאה והשוקולד – אפשר במיקרו או על בן מארי.
מוסיפים וניל ואת החלמונים לתוך תערובת השוקולד.
מערבבים לתוכה גם את קמח השקדים.
מקפלים את החלבונים לתערובת השוקולד.
מעבירים לתבנית
אפייה 175 מעלות כ- 40 דקות או עד שרואים שהעוגה יציבה.
לא להבהל אם העוגה צונחת קצת.
זו עוגה של פסח כמעט ללא קמח !
אבל היא טעימה ברמות קשות….
אפשר להכין ציפוי אבל גם ככה היא טעימה
ציפוי למי שרוצה –
100 גרם שוקולד
רבע מיכל שמנת מתוקה/פרווה להמיס במיקרו ולצפות.
היא רכה שוקולדית ונמסה לתוך הפה , עוגת שוקולד כשרה לפסח – ללא גלוטן
חוברת מתכונים לפסח
המון מתכונים מהירים וקלים לוחצים כאן
מבחר מתכונים לשבת
מתנות קטנות האינסטגרם
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי מתעדכן כל יום במתכונים שווים במיוחד – מסמנים בלייק
ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
אפשר לעשות את זה עם שמן קוקוס במקום חמאה?
הי, האם אפשר להחליף את הסוכר באגבה, או מייםל או משהו בסגנון
תנסי אני לא יודעת כי אין לי נסיון עם תחליפי סוכר
כן