גריסים בשילוב ירקות בצבעים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

ידוע שאכילת ירקות ופירות טריים ב- 5 צבעים באופן יומיומי תורמת להגנה על הגוף ושמירה על בריאותו.

הירקות והפירות עשירים בפיטוכימיקלים – חומרים התורמים לבריאותנו.

חלק מהפיטוכימיקלים הם הפיגמנטים -אלה שנותנים לצמח את צבעו.

הפיגמנטים והפיטוכימיקלים אוצרים בתוכם שפע של סגולות בריאותיות.

הצבע האדום – נלחם בסרטן ובמחלות לב

הצבע הכתום– עוזר לשמירה על מערכת החיסון ומניעת מחלת הסרטן.

הצבע הירוק– עוזר לשמירה על ראייה תקינה ולחיזוק העצמות.

הצבע הלבן – שמירה על כלי הדם והלב נלחם בדלקות וחיידקים.

הצבע הסגול – מאט תהליכי הזדקנות ובפרט הזדקנות המוח.

 

עוד על כוח הצבע תוכלו לקרוא  כאן 

כמובן שאכילת פירות וירקות טריים היא האפקטיבית ביותר,

אך גם בבישול הם תורמים לטעם ולארומה של הבישול

ועוזרים לשמירה על המשקל .

וחוץ מזה הצבעים בסיר פשוט משמחים את הבטן והלב 🙂

 

הכנתי וקצצתי ירקות בכל הצבעים 

שלבתי גריסים וגם קצת כסמת וקינואה.

יצא תבשיל נהדר 

צבעוני, עשיר, טעים ובריא!

 

המצרכים- 3-4 מנות

1/2 כוס גריסים

1/4 כוס קינואה

1/4 כוס כוסמת ירוקה

חצי בטטה גדולה סגולה 

גזר 

פלפל אדום

פלפל צהוב

בצל קצוץ

חצי כרשה

קישוא

מלח, פלפל שחור

מעט ירוקים –  השתמשתי בשמיר קצוץ

 

מתחילים בהשרייה של הגריסים הכוסמת והקינואה – להשרות לפחות שעה במים.

את כל הירקות חותכים לקוביות קטנות.

במחבת רחבה מחממים 2 כפות שמן זית.

משלבים בצל קצוץ וכרשה קצוצה.

מטגנים 2- דקות ומשלבים את קוביות הירקות.

מקפיצים במחבת מספר דקות תוך כדי עירבוב/הקפצה.

משלבים את הגריסים-כוסמת-קינואה לתוך הירקות.

מוסיפים מים עד לכיסוי .

מעבירים לאש נמוכה לבישול של כ 40-50 דקות.

אם יש צורך אפשר להוסיף מעט מים.

מתבלים במלח,פלפל ושמיר.

 

עוד מתכוני בריאות 

 

מתכוני לייט 

 

אהבתם את המתכון ?

אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

 

 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

 

חזרה לעמוד הראשי 

המתכון המצויין הזה פורסם גם בעיתון לאשה במדור שלשה בסיר אחד 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments