
גוזלמה נקרא גם קאדה מאפה מחבת מהיר במלית תרד וגבינות
מאפה מהיר וטעים.
מכינים בצק מהיר ממלאים במלית נדיבה של ירוקים וגבינות , ובקלות על במחבת ויש ארוחת ערב נהדרת.
גוזלמה או גזלמה הוא מאפה מהמטבח הטורקי, ממולא תרד וגבינות שמכינים על מחבת לוהטת ממש בזריזות . הבצק לגוזלמה עשוי מקמח ויוגורט בלבד.
לעומתו הקאדה הוא מאפה מחבת מהמטבח הכורדי, אותו מכינים מבצק שמרים בסיסי דומה לבצק פוקצ’ה או פיתה.
את הקאדה ממלאים בגבינות והוא מאפה מסורתי שמכינים בשבועות
בצק קסם שמכינים ב- 2 דקות
המצרכים –
גביע יוגורט יווני או רגיל
כ- 2 כוסות קמח
כפית מלח
חצי כפית סוכר
המלית – 2 כוסות תרד בשרני
50 גר’ גבינת פטה
50 גר’ גבינה צפתית
50 גר’ גבינת קאש או צפתית
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה –
מערבבים את מרכיבי הבצק כאשר את הקמח מוסיפים בהדרגה רק עד שמקבלים בצק אחיד רך וחלק.
נותנים לבצק מנוחה של רבע שעה.
קוצצים את התרד דק דק , אם יש נוזלים סוחטים היטב.
מפוררים את הגבינות ומערבבים עם התרד והבצל הירוק לתערובת אחידה.
פותחים את הבצק על משטח מקומח מעט מרדדים ממש מעט לעובי דק.
קורצים עיגולים גדולים בקוטר הרצוי,
בערך קוטר 10- 12 ס”מ.
מניחים כף מלית על חצי עיגול וסוגרים לצורת סמבוסק.
מחממים מחבת מורחים במעט חמאה או שמן זית.
כשהמחבת חמה מאוד מניחים את המאפים ואופים כ 3 – 4 דקות מכל צד .
כמה פשוט וטעים
מכינים צלחות של סלט קצוץ , זיתים , צזיקי , בצל ירוק קצוץ ו
ומגישים .