בצק פריך רב תכליתי מהיר – מתאים לשטרודלים פריכים ,בורקס וכל המאפים מבצק פריך גם מלוח גם מתוק

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בצק פריך רב תכליתי מהיר – מתאים לשטרודלים פריכים ,בורקס וכל המאפים מבצק פריך גם מלוח גם מתוק

זהו בצק שכדאי לכם לאמץ ,במיוחד עכשיו לפני שבועות.

הוא מהיר להכנה עם מעט מצרכים , נוח לעבודה וגם מתאים להרבה מאפים.

תוכלו להכין ממנו שטרודלים – מלוחים וגם מתוקים במילוי גבינות ,מילויים פרווה עם ירקות,

מלוח או מתוק , מה שרק תרצו.

כמו כן מתאים למאפי בורקס מהירים

את הבצק אני מכינה גם בגרסה פרווה לאלו שאלרגיים למוצרי חלב עם נטורינה במקום החמאה.

המילויים אתן למטה בהמשך.

טיפ לשבועות ובכלל באופן כללי – שבועות הוא חג מאוד יקר ואני ממליצה את הגבינות לקנות במשקל במעדניות של הסופר ולא מוצרים ארוזים של המחלבות שהם יקרים לפעמים פי 2 !!!

 

מצרכים לבצק –

200 גר’ חמאה /נטורינה לפרווה (אם תרצו להכין מליות ללא חלב/טבעוני)

2/3 כוס מים רותחים

כף חומץ

חצי כפית מלח

חצי כפית סוכר

2 כוסות  ו3/4 קמח ( 380 גר’)

 

אופן הכנת הבצק-

מניחים בקערה חמאה/נטורינה.

מוסיפים את המים סוכר מלח והחומץ.

מערבבים מעט ומוסיפים את הקמח . לשים ובקלות רואים איך נוצר בצק נהדר ומהיר.

הבצק מתאחד בקלות.

מניחים במקרר רבע שעה למנוחה עד שנכין את המילוי.

לחלק ל- 5-6 חלקים ולרדד אותו להכנת שטרודלים או כל מה שתרצו.

אפשר לאחסן גם במקרר אם נשאר ולהשתמש מאוחר יותר.

מילוי גבינה מעולה – 

400 גרם גבינה למאפים/ריקוטה (כאן מתכון להכנה )

150 גרם גבינה צהובה  מגורדת גאודה או אחרת – קצ’קבל זה מעולה

50 גרם גבינת עיזים קשה מגורדת (תוספת שאני אוהבת להוסיף)

250 גרם צפתית מפוררת

ביצה

פלפל שחור

מחלקים את תערובת הגבינה ל- 4 ולכל חלק אני מוסיפה משהו אחר.

זיתים פרוסים

בצל ירוק קצוץ

100 גרם תרד חלוט סחוט וקצוץ

שום כתוש ושמיר קצוץ

עגבניות מיובשות וכו…

כל מה שאתם אוהבים

מילוי פרווה –

מטגנים בצל קצוץ

מוסיפים סלסלת פטריות פרוסות דק דק.מקפיצים כמה דקות

מוסיפים מעט בזיליקום קצוץ/יבש מפורר

מלח

פלפל שחור.

(את הפטריות אפשר להחליף בכל ירק כמו מנגולד או תרק, חצילים צלויים ,בטטה אפויה וכו…)

מילוי גבינה מתוק- 

400 גרם גבינה למאפים כמו טבורוג/ריקוטה וכו… (כאן מתכון)

חצי כוס סוכר

ביצה קטנה

סוכר וניל

גרידה מלימון

כף קמח/סולת /קורנפלור

צימוקים בחופן

 

בצק פריך רב תכליתי מהיר – מתאים לשטרודלים פריכים ,בורקס וכל המאפים מבצק פריך גם מלוח גם מתוק

אופן ההכנה –

מחלקים בצק ל- 5

מרדדים כל חלק למלבן דק בעוביו.

חוצים באמצע – מכל חלק נכין כרוכית אחת

מניחים מלית גבינה בקצה לאורך

מגלגלים סביב המילוי עוטפים בסיבוב אחד.כמו גליל חלול.

ומניחים על ניר אפיה בתבנית.

אפיה כחצי שעה 180 מעלות.

חג שמח 🙂

כאן תוכלו לגלוש לכל מתכוני שבועות אצלי באתר 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו לקבוצת ווטסאפ שלי

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ברוריה
1 year ago

בוקר טוב
האם ניתן להקפיא אחרי האפיה?