בצק פריך רב תכליתי מהיר – מתאים לשטרודלים פריכים ,בורקס וכל המאפים מבצק פריך גם מלוח גם מתוק

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בצק פריך רב תכליתי מהיר – מתאים לשטרודלים פריכים ,בורקס וכל המאפים מבצק פריך גם מלוח גם מתוק

זהו בצק שכדאי לכם לאמץ ,במיוחד עכשיו לפני שבועות.

הוא מהיר להכנה עם מעט מצרכים , נוח לעבודה וגם מתאים להרבה מאפים.

תוכלו להכין ממנו שטרודלים – מלוחים וגם מתוקים במילוי גבינות ,מילויים פרווה עם ירקות,

מלוח או מתוק , מה שרק תרצו.

כמו כן מתאים למאפי בורקס מהירים

 

המילויים אתן למטה בהמשך.

טיפ לשבועות ובכלל באופן כללי – שבועות הוא חג מאוד יקר ואני ממליצה את הגבינות לקנות במשקל במעדניות של הסופר ולא מוצרים ארוזים של המחלבות שהם יקרים לפעמים פי 2 !!!

 

מצרכים לבצק –

200 גר’ חמאה

2/3 כוס מים רותחים

כף חומץ

חצי כפית מלח

חצי כפית סוכר

2 כוסות  ו3/4 קמח ( 380 גר’)

 

אופן הכנת הבצק-

מניחים בקערה חמאה

מוסיפים את המים סוכר מלח והחומץ.

מערבבים מעט ומוסיפים את הקמח . לשים ובקלות רואים איך נוצר בצק נהדר ומהיר.

הבצק מתאחד בקלות.

מניחים במקרר רבע שעה למנוחה עד שנכין את המילוי.

לחלק ל- 5-6 חלקים ולרדד אותו להכנת שטרודלים או כל מה שתרצו.

אפשר לאחסן גם במקרר אם נשאר ולהשתמש מאוחר יותר.

מילוי גבינה מעולה – 

400 גרם גבינה למאפים/ריקוטה (כאן מתכון להכנה )

150 גרם גבינה צהובה  מגורדת גאודה או אחרת – קצ’קבל זה מעולה

50 גרם גבינת עיזים קשה מגורדת (תוספת שאני אוהבת להוסיף)

250 גרם צפתית מפוררת

ביצה

פלפל שחור

מחלקים את תערובת הגבינה ל- 4 ולכל חלק אני מוסיפה משהו אחר.

זיתים פרוסים

בצל ירוק קצוץ

100 גרם תרד חלוט סחוט וקצוץ

שום כתוש ושמיר קצוץ

עגבניות מיובשות וכו…

כל מה שאתם אוהבים

מילוי פרווה –

מטגנים בצל קצוץ

מוסיפים סלסלת פטריות פרוסות דק דק.מקפיצים כמה דקות

מוסיפים מעט בזיליקום קצוץ/יבש מפורר

מלח

פלפל שחור.

(את הפטריות אפשר להחליף בכל ירק כמו מנגולד או תרק, חצילים צלויים ,בטטה אפויה וכו…)

מילוי גבינה מתוק- 

400 גרם גבינה למאפים כמו טבורוג/ריקוטה וכו… (כאן מתכון)

חצי כוס סוכר

ביצה קטנה

סוכר וניל

גרידה מלימון

כף קמח/סולת /קורנפלור

צימוקים בחופן

 

בצק פריך רב תכליתי מהיר – מתאים לשטרודלים פריכים ,בורקס וכל המאפים מבצק פריך גם מלוח גם מתוק

אופן ההכנה –

מחלקים בצק ל- 5

מרדדים כל חלק למלבן דק בעוביו.

חוצים באמצע – מכל חלק נכין כרוכית אחת

מניחים מלית גבינה בקצה לאורך

מגלגלים סביב המילוי עוטפים בסיבוב אחד.כמו גליל חלול.

ומניחים על ניר אפיה בתבנית.

אפיה כחצי שעה 180 מעלות.

חג שמח 🙂

כאן תוכלו לגלוש לכל מתכוני שבועות אצלי באתר 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו לקבוצת ווטסאפ שלי

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ברוריה
2 years ago

בוקר טוב
האם ניתן להקפיא אחרי האפיה?