במיוחד לט”ו בשבט ! עוגה בחושה תמרים שיפון ופירות יבשים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת תמרים במיוחד לט”ו בשבט – והיא ממש קלה להכנה.

עוגה שווה וטעימה – עשירה באגוזים ופירות יבשים –

העוגה בחושה ולוקח להכין אותה בדיוק שעה!

מערבבים הכל ומכניסים לתנור – עבודה של כמה דקות !

עוגה שהכנתי במיוחד לט”ו בשבט – קצת להרגיש חג למרות שלא ממש חוגגים השנה.

בתוך העוגה השתמשתי בקמח שיפון מלא – יש לקנות בכל סופר ומחירו ממש זול.

אני מאוד אוהבת להשתמש בקמח שיפון בעוגות כהות – גם בריא יותר

ובעיקר בגלל שהעוגה יוצאת רכה ועסיסית – תנסו פעם אחת ותראו – מומלץ גם בעוגות שוקולד ועוגות דבש .

לתוך העוגה הכנסתי גם חופנים של אגוזים ופירות יבשים .

מכינים תבנית משומנת אינגליש קייק גדולה (גודל של חלה) או תבנית עגולה 22-24

*כוס מדידה אוניברסלית (אם אין – תמדדו לפי הכוס החד פעמית לשתייה חמה)

במיוחד לט”ו בשבט ! עוגה בחושה תמרים שיפון ופירות יבשים

המצרכים-

2 ביצים

חצי כוס שמן

חצי כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

2 כפות גדושות ממרח תמרים

1/2 כוס סוכר חום/רגיל

כוס ורבע קמח שיפון/אפשר גם – כוסמין/או קמח רגיל

כפית אבקת אפייה

רבע כפית סודה לשתיה

כפית קינמון

קורט מלח

קורט ציפורן

גרידה מחצי תפוז

חצי כוס אגוזי מלך גרוסים גס

חצי כוס פירות יבשים קצוצים גס –

5 תמרים, חופן צימוקים חופן חמוציות או מה שאוהבים

מרטיבים את העוגה בסירופ מייפל

ההכנה-

  • טורפים בקערה את הביצים עם הסוכר.
  • משלבים את השמן ומיץ התפוזים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים קמח+אבקת אפייה+סודה לשתייה +מלח מערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • משלבים לתוך התערובת את הפירות היבשים והאגוזים וגם תבלינים.
  • מעבירים לתבנית ומכניסים לאפייה בחום 180 מעלות כ- 45 דקות – בודקים עם קיסם שהעוגה יבשה ולא לחה.
  • מזלפים את סירופ המייפל מעל העוגה החמה. אם לא אוהבים מייפל אפשר דבש או סילאן.

במיוחד לט”ו בשבט ! עוגה בחושה תמרים שיפון ופירות יבשים

מתכונים לט”ו בשבט

 מתכונים פרווה  

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments