
עוגת תמרים במיוחד לט”ו בשבט – והיא ממש קלה להכנה.
עוגה שווה וטעימה – עשירה באגוזים ופירות יבשים –
העוגה בחושה ולוקח להכין אותה בדיוק שעה!
מערבבים הכל ומכניסים לתנור – עבודה של כמה דקות !
עוגה שהכנתי במיוחד לט”ו בשבט – קצת להרגיש חג למרות שלא ממש חוגגים השנה.
בתוך העוגה השתמשתי בקמח שיפון מלא – יש לקנות בכל סופר ומחירו ממש זול.
אני מאוד אוהבת להשתמש בקמח שיפון בעוגות כהות – גם בריא יותר
ובעיקר בגלל שהעוגה יוצאת רכה ועסיסית – תנסו פעם אחת ותראו – מומלץ גם בעוגות שוקולד ועוגות דבש .
לתוך העוגה הכנסתי גם חופנים של אגוזים ופירות יבשים .
מכינים תבנית משומנת אינגליש קייק גדולה (גודל של חלה) או תבנית עגולה 22-24
*כוס מדידה אוניברסלית (אם אין – תמדדו לפי הכוס החד פעמית לשתייה חמה)
במיוחד לט”ו בשבט ! עוגה בחושה תמרים שיפון ופירות יבשים
המצרכים-
2 ביצים
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כפות גדושות ממרח תמרים
1/2 כוס סוכר חום/רגיל
כוס ורבע קמח שיפון/אפשר גם – כוסמין/או קמח רגיל
כפית אבקת אפייה
רבע כפית סודה לשתיה
כפית קינמון
קורט מלח
קורט ציפורן
גרידה מחצי תפוז
חצי כוס אגוזי מלך גרוסים גס
חצי כוס פירות יבשים קצוצים גס –
5 תמרים, חופן צימוקים חופן חמוציות או מה שאוהבים
מרטיבים את העוגה בסירופ מייפל
ההכנה-
- טורפים בקערה את הביצים עם הסוכר.
- משלבים את השמן ומיץ התפוזים ומערבבים היטב.
- מוסיפים קמח+אבקת אפייה+סודה לשתייה +מלח מערבבים היטב לתערובת אחידה.
- משלבים לתוך התערובת את הפירות היבשים והאגוזים וגם תבלינים.
- מעבירים לתבנית ומכניסים לאפייה בחום 180 מעלות כ- 45 דקות – בודקים עם קיסם שהעוגה יבשה ולא לחה.
- מזלפים את סירופ המייפל מעל העוגה החמה. אם לא אוהבים מייפל אפשר דבש או סילאן.
במיוחד לט”ו בשבט ! עוגה בחושה תמרים שיפון ופירות יבשים
מתכונים לט”ו בשבט
מתכונים פרווה
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם