
מילפיי- שכבות בצק עלים דק דק וביניהם קרם וניל עשיר
מעל הכל תפוחי עץ מקורמלים עם דבש.
מנה אחרונה מרשימה וחגיגית במיוחד לחג !
את הקרם אפשר להכין בקלות רק מקצפת ואינסטנט פודינג ואז גם אפשר להכין את הקינוח פרווה.
להכנת קרם משובח ישנה אפשרות לשלב לתוך הקצפת גבינת מסקרפונה
או קרם פטיסייר (כאן מתכון )
מילפיי קרם וניל מוגש עם תפוחים מקורמלים ודבש
המצרכים- 6 -8 מנות
בצק עלים שמרית
לקרם-
350 מ”ל שמנת מתוקה
חצי גביע מסקרפונה
2 כפות אינסטנט פודינג
1/4 כוס חלב
להכנת תפוחים מקורמלים-
2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות קטנות
3 כפות סוכר 2 כפות דבש
כף חמאה
אופן ההכנה –
מרדדים מעט את הבצק על נייר אפייה. חותכים למלבנים אצלי יצאו 15
מניחים עוד נייר אפייה מעל הבצק ומעל הנייר תבנית תנור נוספת שמשמשת כמשקולת.
כדי שהבצק יצא דק דק.
מכניסים לאפייה 175 מעלות בערך 20 דקות .מוציאים את הנייר והתבנית וממשיכים באפייה עד שמזהיב ממש יפה.
מקררים היטב.
הכנת התפוחים-
מחממים סוכר בסיר כבד עש שהופך קרמלי.
מוסיפים תפוחים ,חמאה ודבש ומבשלים עוד כ- 15 דקות.
מקררים היטב ומניחים בצד.
הכנת הקרם – מקציפים את המסקרפונה ומוסיפים בהדרגה את השמנת ,החלב ופודינג וניל .
מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה – במידה ורוצים להכין פרווה משתמשים רק בשמנת צמחית ואינסטנט. מעבירים את הקרם לשקית זילוף
הרכבת המנה-
מזלפים על תחתית מלבן קרם ומעליו מניחים עוד מלבן בצק.
מעל הבצק שוב זילוף של קרם ואז מניחים 2 כפיות מהתפוחים ומפזרים מעל הקרם
מקשטים בחתיכות קטנות של הבצק שמונחות בין הקרם והתפוחים.
מנה יפה, אלגנטית וכמובן שטעימה
מילפיי חגיגי ומרשים ממש בקלות