בורקס ממולא בכבד עוף- בורקס חתונות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בורקס חתונות ממולא בכבד קצוץ מנה של חתונות אצלכם על השולחן.

בשבת הקודמת הכנתי כבד קצוץ .

נשארה לי קופסה שלמה של הכבד הקצוץ ולמחרת החלטתי לשלב בתוך בצק עלים ולהכין מנה ראשונה שווה .

ובאותה הזדמנות מחסלים את החמץ שיש במקרר.  שלפתי בצק עלים שנשאר לי במקרר ,

יצאו מאפים נהדרים וטעימים וכולם פשוט התענגו.

8 מאפים גדולים

המצרכים-

בצק עלים שמרית – 300 גר’

300 גר’ כבד עוף טרי

2 בצלים קצוצים

ביצה קשה

ביצה רגילה

מלח

פלפל

כפית סילאן

רוצים להוסיף עוד תבלינים – תוסיפו מה שאתם אוהבים !

אופן ההכנה –

  • מכינים את הכבד הקצוץ
  • לשומרי כשרות – מכשירים את הכבדים כאן תוכלו לראות איך 
  • מטגנים ב- 2-3 כפות שמן את פרוסות הבצל עד שהן מתקרמלות.
  • צולים את הכבדים ומעבירים לבצל,מתבלים בתבלינים – ממשיכים לצלות ממש מעט רק עד שהכבק מתמצק ועדיין ורוד בפנים.
  • מורידים מהאש ומקררים.
  • קוצצים את הכבד יחד עם הביצה הקשה או במכונת בשר או בסכין חדה.
  • מעבירים לקערה.
  • טורפים ביצה ומשלבים לתוך התערובת 3/4 ממנה, את הרבע משאירים למריחה מעל הבצק.
  • חותכים את הבצק ל- 8 ריבועים וממלאים כמות נדיבה של כבד קצוץ על מחצית מהריבוע וסוגרים למלבן. מורחים ביצה טרופה למעלה .
  • מכניסים לאפייה 180 מעלות  כ- 20-30 דקות עד שמזהיב יפה.

 

מומלץ להגיש עם רוטב פטריות או רוטב צלי בקר

מתכונים כאן –

רוטב פטריות 

צלי בקר 

מאגר מתכונים לשבת 

חוזרים  לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

מאגר מתכוני הבורקס שלי

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

” התפריט היומי” 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments