עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
בורקס חתונות ממולא בכבד קצוץ מנה של חתונות אצלכם על השולחן.
בשבת הקודמת הכנתי כבד קצוץ .
נשארה לי קופסה שלמה של הכבד הקצוץ ולמחרת החלטתי לשלב בתוך בצק עלים ולהכין מנה ראשונה שווה .
ובאותה הזדמנות מחסלים את החמץ שיש במקרר. שלפתי בצק עלים שנשאר לי במקרר ,
יצאו מאפים נהדרים וטעימים וכולם פשוט התענגו.
8 מאפים גדולים
המצרכים-
בצק עלים שמרית – 300 גר’
300 גר’ כבד עוף טרי
2 בצלים קצוצים
ביצה קשה
ביצה רגילה
מלח
פלפל
כפית סילאן
רוצים להוסיף עוד תבלינים – תוסיפו מה שאתם אוהבים !
אופן ההכנה –
- מכינים את הכבד הקצוץ
- לשומרי כשרות – מכשירים את הכבדים כאן תוכלו לראות איך
- מטגנים ב- 2-3 כפות שמן את פרוסות הבצל עד שהן מתקרמלות.
- צולים את הכבדים ומעבירים לבצל,מתבלים בתבלינים – ממשיכים לצלות ממש מעט רק עד שהכבק מתמצק ועדיין ורוד בפנים.
- מורידים מהאש ומקררים.
- קוצצים את הכבד יחד עם הביצה הקשה או במכונת בשר או בסכין חדה.
- מעבירים לקערה.
- טורפים ביצה ומשלבים לתוך התערובת 3/4 ממנה, את הרבע משאירים למריחה מעל הבצק.
- חותכים את הבצק ל- 8 ריבועים וממלאים כמות נדיבה של כבד קצוץ על מחצית מהריבוע וסוגרים למלבן. מורחים ביצה טרופה למעלה .
- מכניסים לאפייה 180 מעלות כ- 20-30 דקות עד שמזהיב יפה.
מומלץ להגיש עם רוטב פטריות או רוטב צלי בקר
מתכונים כאן –
מאגר מתכונים לשבת
חוזרים לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
מאגר מתכוני הבורקס שלי
רוצים להיות מעודכנים ? מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק
” התפריט היומי”
מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן באינסטגרם
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
Subscribe
Login
0 Comments