לשבת הכנתי לנו בורקס בשר טעים, מאפה שאני מכינה
כמעט בכל שבת.
במיוחד אחרי פסח כי התגעגענו .
הכנתי בורקסים קטנים וממש מהירי הכנה
בשיטה קלה קלה.
מכינים מלית בשר איזה שאוהבים
פותחים בצק על תבנית התנור .
שמים על מחצית הבצק את כל המלית .
מקפלים לחצי .חותכים לרצועות ואופים.
קל קל ויוצא מדהים.
בלי עבודה קשה בלי להכין אחד אחד.
המצרכים-
בצק עלים שמרית
למילוי –
500 גר’ בשר בקר טחון
בצל גדול
גזר מגורד
2 שיני שום כתוש
מלח
פלפל שחור
מעט בהרט
מעט בזיליקום טרי או יבש
כף סילאן/דבש
-אפשר להוסיף חופן צנוברים
עשבי תיבול ומה שבא לכם
ביצה
שומשום ,קצח
אופן ההכנה –
מטגנים בצל במעט שמן זית.
מוסיפים את הבשר וממשיכים בטיגון עד שהוא מטוגן ואין נוזלים בקרקעית המחבת.
מקררים היטב.
מוסיפים גזר , תבלינים וביצה.
פותחים את הבצק על ניר אפיה בתבנית תנור
מנחים את המלית כולה על מחצית הבצק.
סוגרים מעל עם המחצית השנייה ומהדקים בצדדים.
חותכים לפרוסות .
מורחים ביצה ומקשטים בשומשום וקצח.
אפייה 180 מעלות עד שזהוב ושחום יפה לוקח בערך מחצית השעה.
בתאבון
אין אחד שלא אוהב!