בוקה די דמה – עוגת שקדים מבושמת ומיוחדת

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת שקדים

בוקה די דמה – עוגת שקדים מבושמת ומיוחדת

בוקה די דמה היא עוגה בטעם נפלא עם ארומה מיוחדת של תבלינים,

ובטעם מרוכז של שקדים .

עוגת שקדים מהממת של המטבח הטריפוליטאי הידוע בחיבתו המוגזמת לשקדים.

כן, יש לנו את העבמבר– עוגייה שכולה שקדים, הרוזטה – משקה שעשוי כולו משקדים, 

בספרה גם כן יש שקדים והעוגה הזו היא המלכה של השקדים.

 

נהגו להכין אותה בחגים או באירועים כמו עלייה לתורה ועוד.

אני מכינה אותה לפסח קבוע – עוגה שבקלות הופכת לכשרה לפסח כי מכילה מעט מאוד קמח.

רוב הקמח הוא שקדים טחונים. 

אז מה יש בשקדים שאנחנו כל כך אוהבים ?

שקדים הם למעשה הזרעים של עץ השקד ונחשבים למזינים ביותר. הם עשירים בחלבון, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. שקדים גורמים גם לתחושת שובע .

עוד יתרונות בריאותיים של שקדים-

• מסייעים להקלה על צרבת
• שומרים על בריאות הלב
• מחזקים את העצמות
• מסייעים באיזון רמות סוכר בדם
• תורמים לעור בריא
• מסייעים בהורדת לחץ דם גבוה

העוגה פרווה ויש גם  גרסה ללא גלוטן שמתאימה לפסח.

בימים רגילים מכינים עם קמח רגיל ואז העוגה יוצאת מעט יותר יציבה.

מה צריך להכנת בוקה די דמה – עוגת שקדים מבושמת ומיוחדת ?

מצרכים לתבנית מרובעת או 2 תבניות אינגליש קייק

4 ביצים

כוס ורבע סוכר (לי זה מספיק אפשר עוד רבע למתוק יותר )

2 שקיות סוכר וניל

1/4 כוס שמן

250 גר’ קמח שקדים 

חצי כוס קמח /לפסח קורנפלור או קמח תפוחי אדמה/קמח כשל”פ 

כפית אבקת אפייה

1/3 כוס מיץ תפוזים טרי

כפית גרידה מתפוז

כפית גרידה מלימון

2 כפות תמצית שקדים איכותית

2 טיפות מי זהר

כפית גרגרי מסטיקא גרוסים (מסקצ’ייה) 

 

הציפוי- לא לוותר הוא חלק מהטעם המיוחד של העוגה !

שקית אבקת סוכר (100 גר’)

2-3 כפות רוזטה (אם אין מוסיפים עוד ת. שקדים)

כפית מיץ לימון טרי

כמה טיפות ת. שקדים

גרדת לימון

חופן שקדים גרוסים גס – אפשר אפויים 

 

 

מחממים תנור על 175 מעלות.

מקציפים את הביצים לקצף בהיר ותפוח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.

לאחר שהקצף תפוח משלבים את הנוזלים – שמן ומיץ תפוזים.

מערבבים גם את היבשים בקערה נפרדת.

משלבים את הקמחים לתוך קצף הביצים ואת התבלינים.

מעבירים לתבנית.

מכניסים לאפייה של כ-  שעה.

מכינים את הציפוי-

מערבבים בקערה את אבקת הסוכר עם ת. שקדים, הרוזטה ומיץ הלימון.

מוסיפים מעט גרד לימון.

מצפים את העוגה לאחר שהתקררה.

מפזרים את השקדים הגרוסים מעל הציפוי.

כנסו כאן ועשו לייק לעמוד הפייסבוק שלי !

 

בוקה די דמה – עוגת שקדים מבושמת ומיוחדת תכינו עוגה שווה במיוחד !

עוגת שקדים בטעם גן עדן,  פשוט מושלם ! 

כל אוהבי השקדים זו העוגה שלכם רוצו להכין 

עוקבים כאן גם באינסטגרם 

כאן מבחר מתכונים ללא גלוטן !

 

 

מתכונים לקינוחי פסח 

 

מתכוני המטבח הטריפוליטאי שלי 

 

חזרה לעמוד הראשי !

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments