
באניצה או בניצה – הוא מאפה נדיר וטעים מהמטבח הבולגרי –
סוג של פשטידת בורקס שמכינים מעלי פילו, ביצים, גבינות ויוגורט
עם תוספות שונות של ירק או רק מלית של גבינות.
הכנתי לשבת בבוקר את המאפה הנפלא הזה ,
מאפה פילו בסגנון בניצה .
הוא יצא כל כך טעים שאני משתפת אותו כאן בבלוג.
התוספת שלי למאפה – פטריות וכרישה שהקפיצו את הטעם ויצרו
מאפה ממש משובח וטעים.
תבנית מלבנית בינונית (בגודל של עלי הפילו )
באניצה – מאפה פילו בולגרי במלית גבינה ובתוספת מופלאה של פטריות וכרישה – איך מכינים ?
את המתכון העלתי בלייב עם כל ההסברים והטיפים לעבודה עם בצק פילו ,אז ממש כדאי לכם להצטרף אלי לסטורי באינסטגרם- במיוחד עכשיו בתקופת הסגר !!!
נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
המצרכים-
חבילת עלי פילו שמרית
2 ביצים
חצי כוס שמנת מתוקה
כוס חלב (הגרסה הבולגרית היא יוגורט )
200 גר’ גבינות קשות – אני שמתי צפתית, קצ’קבל וגאודה
אפשר להשתמש במה שיש במקרר.
גביע קוטג’
גביע יוגורט
50 גר’ גבינת פטה עיזים/או בולגרית/צפתית מפוררת
סלסלת פטריות טריות
כרישה בינונית קצוצה
כ- 50 גר’ חמאה
כף קמח
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה –
- מחממים כף חמאה במחבת ומטגנים את הכרישה הקצוצה
- מוסיפים פטריות פרוסות
- לאחר שהפטריות מאבדות נפח וניצלות היטב מורידים מהאש.
- מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.מניחים בצד להתקררות
- בקערה 1 מכינים תערובת הגבינות המגורדות והפטה.
- בקערה 2 טורפים ביצים +חלב+שמנת מתוקה מתבלים במעט פלפל שחור.
- מחצית מתערובת הביצים (קערה 2) מוסיפים לגבינות (קערה 1) ומערבבים גם גביע הקוטג’ והיוגורט לתוכה.
- מברישים את התבנית בחמאה מומסת.
- פותחים את חבילת דפי הפילו ומניחים מגבת מעל.
- לוקחים עלה פילו אחד ומהדקים לתבנית מעל החמאה ושוב עוד עלה.
- מעבירים מחצית ממלית הגבינות מעל 2 העלים שבתבנית.
- משאירים בצד 3 עלי פילו לשכבה העליונה.
- את שאר העלים מקמטים ומניחים צמודים מעל הגבינות .
- מפזרים את שארית המלית של הגבינה
- מניחים את הפטריות המטוגנות עם הכרישה מעל המאפה ומפזרים שכבה אחידה.
- מורחים עלה פילו בחמאה ומניחים מעל שכבת הפטריות.
- שוב חוזרים על הפעולה עם 2 העלים הנותרים.
- מהדקים את קצוות הבצק שנותרו בצדדים לתוך השוליים.
- חותכים את המאפה למנות .
- לקערה 2 – מה שנותר מהתערובת – מוסיפים כף קמח ומערבבים היטב.
- שופכים את התערובת מעל המאפה החתוך .
- מכניסים לאפייה 180 מעלות כחצי שעה – עד שהמאפה מזהיב יפה יפה.
- אם רוצים שכבה קריספית וזהובה בתחתית, נותנים למאפה עוד 10 דקות על תחתית התנור בתוכנית אפייה לגוף חימום תחתון בלבד.
- מאפה שווה וטעים, תכינו לשבת בבוקר ותהנו ממאפה בלקני מופלא
- אם תרצו ללכת לשיטה המסורתית של הכנת בניצה – משאירים למעלה את העלים מרוחים בחמאה ללא הרוטב של הביצים מלמעלה ופשוט מערבבים את כל הרוטב לתוך תערובת הגבינות .
רוצו להכין קלי קלות והטעם נפלא !
כאן תוכלו לגלוש לכל מתכוני הבורקס שלי
פשטידות ומלוחים – כל המתכונים
עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
האם ניתן להכין את הבאניצה מראש ולהקפיא?