באניצה – מאפה פילו בולגרי במלית גבינה ובתוספת מופלאה של פטריות וכרישה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

באניצה או בניצה – הוא מאפה נדיר וטעים מהמטבח הבולגרי –

סוג של פשטידת בורקס שמכינים מעלי פילו, ביצים, גבינות ויוגורט

עם תוספות שונות של ירק או רק מלית של גבינות.

הכנתי לשבת בבוקר את המאפה הנפלא הזה ,

מאפה פילו בסגנון בניצה .

הוא יצא כל כך טעים שאני משתפת אותו כאן בבלוג.

התוספת שלי למאפה – פטריות וכרישה שהקפיצו את הטעם ויצרו

מאפה ממש משובח וטעים.

תבנית מלבנית בינונית (בגודל של עלי הפילו )

באניצה – מאפה פילו בולגרי במלית גבינה ובתוספת מופלאה של פטריות וכרישה – איך מכינים ?

את המתכון העלתי בלייב עם כל ההסברים והטיפים לעבודה עם בצק פילו ,אז ממש כדאי לכם להצטרף אלי לסטורי באינסטגרם- במיוחד עכשיו בתקופת הסגר !!!

נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

המצרכים- 

חבילת עלי פילו שמרית

2 ביצים

1/3 כוס שמנת מתוקה

כוס חלב (הגרסה הבולגרית היא יוגורט  )

150 גר' גבינות קשות – אני שמתי קצ'קבל וגאודה

אפשר להשתמש במה שיש במקרר.

גביע קוטג'

גביע יוגורט

50 גר' גבינת פטה עיזים/או בולגרית/צפתית מפוררת

סלסלת פטריות טריות

כרישה בינונית קצוצה

כ- 50 גר' חמאה

כף קמח

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה –

  • מחממים כף חמאה במחבת ומטגנים את הכרישה הקצוצה
  • מוסיפים פטריות פרוסות
  • לאחר שהפטריות מאבדות נפח וניצלות היטב מורידים מהאש.
  • מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.מניחים בצד להתקררות
  • בקערה 1 מכינים תערובת הגבינות המגורדות והפטה.
  • בקערה 2 טורפים ביצים +חלב+שמנת מתוקה מתבלים במעט פלפל שחור.
  • מחצית מתערובת הביצים (קערה 2) מוסיפים לגבינות (קערה 1) ומערבבים גם  גביע הקוטג' והיוגורט לתוכה.
  • מברישים את התבנית בחמאה מומסת.
  • פותחים את חבילת דפי הפילו ומניחים מגבת מעל.
  • לוקחים עלה פילו אחד ומהדקים לתבנית מעל החמאה ושוב עוד עלה.
  • מעבירים מחצית ממלית הגבינות מעל 2 העלים שבתבנית.
  • משאירים בצד 3 עלי פילו לשכבה העליונה.
  • את שאר העלים מקמטים ומניחים צמודים מעל הגבינות .
  • מפזרים את שארית המלית של הגבינה
  • מניחים את הפטריות המטוגנות עם הכרישה מעל המאפה ומפזרים שכבה אחידה.

  • מורחים עלה פילו בחמאה ומניחים מעל שכבת הפטריות.
  • שוב חוזרים על הפעולה עם 2 העלים הנותרים.
  • מהדקים את קצוות הבצק שנותרו בצדדים לתוך השוליים.
  • חותכים את המאפה למנות .
  • לקערה 2 – מה שנותר מהתערובת – מוסיפים כף קמח ומערבבים היטב.
  • שופכים את התערובת מעל המאפה החתוך .
  • מכניסים לאפייה 180 מעלות כחצי שעה – עד שהמאפה מזהיב יפה יפה.
  • אם רוצים שכבה קריספית וזהובה בתחתית, נותנים למאפה עוד 10 דקות על תחתית התנור בתוכנית אפייה לגוף חימום תחתון בלבד.
  • מאפה שווה וטעים, תכינו לשבת בבוקר ותהנו ממאפה בלקני מופלא
  • אם תרצו ללכת לשיטה המסורתית של הכנת בניצה – משאירים למעלה את העלים מרוחים בחמאה ללא הרוטב של הביצים מלמעלה ופשוט מערבבים את כל הרוטב לתוך תערובת הגבינות .

רוצו להכין קלי קלות והטעם נפלא !

 

כאן תוכלו לגלוש לכל מתכוני הבורקס שלי 

פשטידות ומלוחים – כל המתכונים 

עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

תגובות

תגובות