עוגת סברינה – באבא או רום

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_6925

IMG_6994

 עוגת הסברינה מקורה בצרפת נקראת בצרפתית  Savarin,

היסטוריה של העוגה בקצרה-

העוגה הומצאה ע"י קונדיטור צרפתי בשם Auguste julien, בשנת 1845.

נקראת ע"ש גסטרונום צרפתי מפורסם בשם סוורין, שכתב ספר אודות הפיזיולוגיה של הטעם

שהפך לאחד הספרים המפורסמים למדעי הגסטרונומיה.

 

העוגה עשויה מבצק שמרים.

אפשר להכין כמנות אישיות או כעוגה גדולה אחת.

לאחר האפייה מרטיבים בסירופ מתובל ברום אמיתי , וממלאים בקצפת.

עוגת ילדות שלי (שנות ה- 70), הייתה כל כך פופולארית ואחת האהובת עלי.

 

 

הכנתי סברינות אישיות ממש כמו בפריז וערים נוספות באירופה.

ספוגה בסירופ רום מתוק, במילוי קרם מסקרפונה וקונפיטורת אוכמניות.

פשוט מנה מתוקה ומושלמת .

 

באירופה ניתן למצוא את המנה בשם באבא או רום.

כך אכלתי אותה בקונדיטוריה מהממת באחת הסימטאות של וונציה הציורית, ספוגה ברום אלכוהולי חזק,

ביס אחד בטעם אלוהי .

IMG_7000

הבאבא היא מנה קטנה יותר של הסברינה העגולה. צורתה צורת גליל קטן,

נעשית בתוך תבניות בגודל כוס קטנה.

אני הכנתי אותם בכוסות חד פעמיות של קפה אספרסו.

IMG_6936 IMG_6938

IMG_6939

IMG_6940

 

 

עוגה נפלאה ומאוד מתאימה לאירוח .

ממליצה להכין אותה במנות קטנות.

 

בואו להכין עוגת סברינה כמו של פעם , 

 

המתכון מתאים ל- 10 סברינות בתבניות אישיות או 18 באבא או רום בכוסות אספרסו.

מצרכים לבצק-

300 ג"ר קמח מנופה

25 ג"ר שמרים טריים

3 כפות סוכר

1/2 כוס חלב

4 ביצים

גרד מחצי לימון

1/2 כפית מלח

75 ג"ר חמאה רכה

לסירופ-
3 וחצי כוסות מים

2 כוסות סוכר

כף מיץ לימון

1/3 כוס רום אלכוהולי

3 כפות תמצית רום איכותית

לקרם מסקרפונה-

קופסת שמנת מתוקה 

100 ג"ר גבינת מסקרפונה

ת. וניל איכותית 

לקישוט-
קונפיטורת אוכמניות עם פרי ( אפשר גם דובדבני אמרנה )

 

אופן ההכנה-

הכנת הבצק:

בקערה קטנה לערבב את השמרים עם החלב + כף סוכר. להניח בצד להתפחה של כמה דקות.
לטרוף את הביצים בקערה.
במיקסר לשים קמח + 2 כפות סוכר, ולהוסיף ביצים טרופות ואת תערובת השמרים. להוסיף גם את החמאה (75 גרם).
להמשיך לערבל במשך כ- 2-3 דקות ולהוסיף מלח וגרד לימון. לערבל עוד כדקה. התערובת של הבצק יוצאת רכה ודביקה.
לכסות ולהניח להתפחה כשעה. לאחר שעה לערבב את הבצק היטב . לשמן את התבניות בחמאה.
לסברינות למזוג לתבניות אישיות קצת פחות מחצי גובה.

לבאבא להשתמש בכוסות אספרסו חד פעמיות. למזוג מתערובת הבצק עד לגובה חצי כוס. להניח להתפחה עוד שעה.
להכניס לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך 5 דקות ראשונות, להנמיך לחום של 180 מעלות ולאפות עוד כ- 20 דקות.
לקרר קירור מלא (את הכוסות גוזרים עם מספריים בצד ואז העוגה יוצאת בקלות מהנייר).

הכנת הסירופ:

להביא לרתיחה את המים והסוכר, להעביר לאש נמוכה לבישול כ- 10 דקות. להוסיף רום, מיץ לימון ותמצית רום.
להכניס את המאפים לסירופ, עד שסופגים היטב את הסירופ, להעביר לתבנית להתקררות.
להכניס למקרר לפחות לשעה לפני הכנסת הקרם.

הכנת הקרם:

להקציף את הגבינה עם אינסטנט הפודינג והחלב למשך כ- 2 דקות עד לתערובת אחידה.
להוסיף את השמנת ולהקציף עד לקבלת קצף יציב.

הרכבת הסברינה:

לזלף בשקע קרם, ולקשט בריבה או דובדבן .
את הבאבא חוצים, ממלאים בקרם ומקשטים בריבה או בדובדבן.

 

IMG_6994

גם כיום,  אפשר למצוא את הסברינה בהרבה קונדיטוריות טובות באירופה.

סברינה היא עוגה של פעם, אבל לדעתי מגיע לה גם היום מקום של כבוד!

המנה של הבאבא מצאה חן בעיני, היא קטנה יותר ואישית.

IMG_6994 

IMG_6979

 

תכינו זה פשוט נפלא 🙂

 

מתכונים נוסטלגיים נוספים 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

 

חזרה לעמוד הראשי !

 

תגובות

תגובות