ארטישוק ממולא – מתכון לארטישוק ממולא בשר יחד עם תאנים ממולאות
לחג ראשון הכנתי כמה סירים חגיגים וטעימים .
אחד מהם היה הסיר הנפלא הזה.
הכוונה הייתה להכין ארטישוק ממולא בשר.
אבל מכיוון שנשארה לי מלית בשר, ובזוית העין ראיתי את התאנים שהיו לי במקרר, החלטתי ללכת על זה, להוסיף תאנים ממולאות לתבשיל.
יצא סיר מהמם וטעים. והתאנים היו תוספת כל כך טעימה שפשוט האפילו על הארטישוק.
אז זה סיר נפלא לשבתות וגם לחגים שעוד נותרו לנו – סוכות ושמחת תורה.
לא מסובך מידי ויוצא נהדר, טעים ויפייפה.
המצרכים-
400 גרם חבילה של תחתיות ארטישוק (כמובן שתמיד עדיף הטרי – כשיש עונה)
כ- 10 תאנים טריות
לבשר –
חצי קילו בשר בקר טחון טרי
בצל
שום
ענף סלרי
פרוסת לחם רטובה וסחוטה/בפסח 2 כפות קמח מצה
חופן פטרוזיליה
ביצה
מלח
פלפל שחור
חצי כפית בהרט
-תוכלו להוסיף עוד תבלינים שאתם אוהבים
להכין בצד –
צלחת עם קמח
לרוטב בסיר-
3 בצלים פרוסים וקצוצים
ענף סלרי פרוס דק
3 כפות סילאן / דבש
חצי כפית כורכום
כף קמח
מלח
פלפל שחור
מעט רכז רימונים
מיץ לימון
אופן ההכנה –
את תחתיות הארטישוק מבשלים במים רותחים עם מעט מלח ומיץ לימון .
בערך 15-10 דקות ומסננים.
מכינים את התערובת הבשר
טוחנים במעבד מזון – בצל , פטרוזליה ,סלרי ופרוסת לחם.
מוסיפים לבשר ומערבבים עם ביצה ותבלינים.
ממלאים ומהדקים את הבשר לתחתיות הארטישוק יפה ובנדיבות.
את התאנים חוצים עם סכין אבל לא עד הסוף. בעזרת כפית מרוקנים את הפנים של התאנה.
ממלאים בבשר.
טובלים בקמח גם את הארטישוק וגם את התאנים.
ומטגנים במעט שמן משני הצדדים. לא שמן עמוק.
מכינים את הסיר לבישול.
מטגנים את הבצל עם קצת שמן עד שהוא מתקרמל ומזהיב יפה.
הבצל שמתקרמל נותן את הטעם לתבשיל.
מוסיפים את הקמח , התבלינים וככוס מים. טועמים שהתיבול מתאים לנו ושלא חסר טעמים.
מסדרים יפה את הארטישוק והתאנים.
סוגרים את הסיר ומבשלים שעה , מכניסים לתנור לעוד חצי שעה.
בודקים את הנוזלים ואת הטעמים בסיר ומוסיפים מה שחסר לפי טעם אישי.
סיר מטריף – והיופי אין מה לדבר עושה רושם על השולחן.
חוברת מתכונים לראש השנה ולחגים
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?
קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ
מצטרפים אלי לעמוד שלי כאן – באינסטגרם
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.
אין להוציא ולפרסם מתכונים ותמונות מתוך הבלוג !