
[facebook https://www.facebook.com/bashlanitoosh/photos/pcb.1123859571008760/1123859301008787/?type=3&theater]
אורז כתום בשילוב של עדשים כתומות ודלורית.
תוספת מעניינת וקלה לארוחת צהריים, או כארוחה בפני עצמה.
קל ופשוט להכנה.
האורז יוצא מעודן וטעים והדלורית תורמת לעסיסיות ומתיקות עדינה .
[facebook https://www.facebook.com/bashlanitoosh/photos/pcb.1123859571008760/1123859044342146/?type=3&theater]
המצרכים – 4 מנות
כוס וחצי אורז בסמטי
בצל קצוץ
שן שום
1/2 דלורית חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס עדשים כתומות
מלח, פלפל לפי טעם
קורט כמון
קורט קינמון
קורט אגוז מוסקט
מעט שמן
שוטפים היטב את האורז והעדשים ומסננים.
בסיר טפלון בינוני מניחים 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל. מוסיפים את השום הכתוש והדלורית .
מטגנים עוד כדקה ומוסיפים את האורז והעדשים.
משלבים את התבלינים ,מערבבים היטב. מוסיפים מים בגובה 2 ס"מ מעל האורז.
לאחר שהאורז רותח מכסים ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כ- 20-30 דקות.
[facebook https://www.facebook.com/bashlanitoosh/photos/pcb.1123859571008760/1123859421008775/?type=3&theater]
[facebook https://www.facebook.com/bashlanitoosh/photos/pcb.1123859571008760/1123859377675446/?type=3&theater]
בתאבון !
כנסו למתכוני אורז נוספים