התוספת האהובה אצלנו בבית היא אורז.
בדרך כלל אוהבים אורז לבן שמתאים כתוספת לכל התבשילים שמלווים ברוטבים.
האורז שהכנתי הוא יותר עשיר ומתובל בבצל, תבלינים, שמיר ותפוחי אדמה.
מתאים גם כארוחה בפני עצמה וגם כתוספת נהדרת .
אני בדרך כלל משתמשת באורז יסמין אבל במתכון הזה מתאים יותר האורז הבסמטי.
כדי שיצא מוצלח וטעים מומלץ להכין אותו בסיר טפלון, עוזר לחסוך בכמות השמן ויוצא אורז אחד אחד.
מצרכים- לכ- 4 מנות
1 כוס אורז בסמטי
1 בצל סגול פרוס
1 תפוח אדמה גדול פרוס
1 כף שטוחה סוכר חום
3 כפות שמן
חופן נדיב של שמיר קצוץ
תבלינים- חצי כפית כורכום
מלח , פלפל ומעט כמון
אופן ההכנה–
בסיר קטן להרתיח מים , כאשר רותחים לשפוך את האורז ולבשל כ-3 דקות, להוריד מהאש ולשטוף מעט במים קרים.
בסיר טפלון לטגן בשמן את הבצל האדום כ-2 דקות, להוסיף את פרוסות תפוח האדמה,
להמשיך לטגן עוד כ-5 דקות מידי פעם להפוך.
להוסיף סוכר חום, ואחר כך את האורז שבישלנו מעט.
לתבל בתבלינים , להוסיף ככוס וחצי מים רותחים .
לפזר שמיר קצוץ,
להעביר לאש נמוכה ולבשל כחצי שעה
בתאבון !