אוזני המן אגוזים – מלית מענגת ורכה של אגוזי מלך טחונים בניחוח לימוני משגע.
את אוזני ההמן האלה במלית אגוזים מבושלת אני זוכרת מילדותי.
אוזני המן מהמטבח הרומני – הומן טאש כו נוצ’י
מלית של אגוזים רכה ועסיסית עם המון גרידה של לימון ודבש.
את אותה מלית היו מכינים גם לבצק שמרים וגם לבצק פריך .
בצק שמרים מעולה לאוזני המן תוכלו למצוא כאן
אוזני המן במלית אגוזים כמו של פעם – בואו להכין ,
המצרכים לבצק – בצק פריך לאוזני המן מהמטבח הרומני
3 כוסות קמח (אני שמתי בבצק חצי כוס קמח שקדים במקום חצי כוס קמח מה שהופך את הבצק להרבה יותר משובח ועשיר )
כפית אבקת אפייה
200 גר’ חמאה
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
כפית גרידה מלימון טרי
2 כפות ליקר או קוניאק
ביצה טרופה – מורחים את קצוות עיגולי הבצק לפני הסגירה – מונע פתיחת האוזניים.
מלית אגוזים-
150 גר’ אגוזי מלך טחונים (כ- 2 כוסות)
1/3 כוס חלב
2 כפות דבש
3/4 כוס סוכר
סוכר וניל
כף חמאה
חופן פירורי לחם או פירורי ביסקויט כ- 2 כפות
גרידה מלימון שלם
איך מכינים אוזני המן במלית של אגוזים ?
הכנת הבצק-
בקערת המיקסר מניחים חמאה סוכר קמח ואבקת אפייה.
מעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של שעה לפחות.
הכנת המלית –
בקלחת מחממים חלב עם חמאה, סוכר ,דבש וסוכר וניל עד שהסוכר נמס.
מוסיפים 2 כוסות אגוזי מלך גרוסים אפשר גם לוז. ממשיכים עוד כדקה עד שמסמיך.
מורידים מהאש ומשלבים חופן פירורי ביסקויט או פירורי לחם וגרידה של לימון שלם.
מקררים את המלית היטב.
מחלקים בצק ל- 2
מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס”מ – אני מרדדת על נייר אפייה זה מאוד מקל על העבודה.
קורצים עיגולים לגודל הרצוי , מורחים קצוות בביצה טרופה , מניחים את המלית ויוצרים משולש לאוזן המן.
אפשר לסגור או להשאיר את המלית פתוחה כמו שאני עשיתי.
מכניסים לאפייה לתנור מחומם 170 מעלות כרבע שעה עד 20 דקות או עד
הזהבה קלה של המאפים.
אוזני המן אגוזים בטעם של פעם !
תכינו זה נפלא וטעים ויקשט מצויין את משלוחי המנות שלכם
לחצו כאן למתכון מנצח לאוזני המן עם פרג
מבחר מתכוני פורים שלי
מתכונים נוספים לאוזני המן
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ?
מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !
ניסיתי ואהבו מאד. לא היה לי אמצעי לטחון האגוזים, אז קצצתי אותם דק מספיק כדי להגיש לילדים מתחת לגיל 5. אני חושב שזה רק הוסף ל’תחושת הפה’.
החלפתי כוס קמח אחת בקמח מלא, הורדתי סוכר ל1/2 כוס גם בבצק וגם במלית, והוספתי קורט מלח לבצק.
לסיכום – אאפה שוב לפי מתכון זה. הרבה תודות.