פאי פרג מתכון מנצח

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

פאי/ טארט פרג נפלא לכל המכורים לפרג.

בצק דק, פריך נמס בפה, מעליו שכבת פרג משובחת, אוורירית ורכה .

אני מאלה המכורים לפרג – קוראת לו הזהב השחור ומכינה לא מעט מאפים בשילוב הפרג.

ואם אתם כמוני מכורים חייבים להכנס כאן לקישור לכל מתכוני הפרג שלי 

 

 

קצת על פרג-

זרעי הפרג מגיעים מפרח הפרג.

הם בעלי ערך תזונתי גבוה,

עשירים במינרלים כמו סידן ואבץ, וויטמינים מקבוצת B,

חלבונים וסיבים תזונתיים. 

הזרעים מכילים רמות גבוהות של שומן. בכף אחת יש כ- 50 קלוריות.

השימוש בזרעי פרג נפוץ מאוד במרכז ומזרח אירופה.

הפרג משמש למילוי של מאפים, קישוט לחמים, סלטים ועוד.

 

הדבר החשוב ביותר שצריך לדעת על פרג – 

שימוש אך ורק בפרג טרי – לאחר שטוחנים אותו 

חיי המדף שלו קצרים !

לקנות פרג רק בחנות תבלינים – ואחרי שטוחנים לכם להכניס למקפיא עד השימוש.

 

 

כל מכורי הפרג – זאת העוגה שלכם 🙂

 

פאי פרג מעלף !

הפאי נאפה בתבנית  בקוטר 22 

המצרכים לבצק הפריך-

125 ג”ר חמאה

200 ג”ר קמח

חלמון 

סוכר וניל

1/4 כפית מלח

3 כפות סוכר

 

 

לתערובת הפרג-

250 ג”ר פרג טחון טרי

250 מ”ל חלב

2 כפות קורנפלור או סולת

2/3 כוס סוכר

ביצה מופרדת

חלבון

כפית גרד לימון

50 ג”ר חמאה

תפוח עץ קטן קוביות/מוגרד – יונתן או זהוב או אגס  (לא חובה להכניס הפרי למתכון אבל מוסיף המון )

 

הצטרפו לדף של מתנות קטנות בפייסבוק – 

הכנת הבצק:

לערבב חמאה + חלמון + סוכר + סוכר וניל.
להוסיף את הקמח ולאחד לבצק. לחלק את הבצק לשני שליש ושליש.

שני שליש לרפד תבנית פאי, גם את הצדדים, ולהכניס לקירור כחצי שעה.

את השליש הנותר לשטח עם מערוך בין שני ניירות אפייה לעובי 1/2 ס”מ. להכניס גם כן לקירור.
לאפות את הבצק שבתבנית הפאי כ- 15 דקות ולהוציא לקירור.
בינתיים מכינים את תערובת הפרג.

הכנת תערובת הפרג:

לחמם בסיר חלב,  סוכר. פרג והסולת, ולבשל תוך כדי ערבוב כ- 5-7 דקות עד שהתערובת מסמיכה לדרגה של דייסה.
להוריד מהאש, לשלב את החמאה וגרד הלימון. לקרר מעט ולהעביר לקערה.
להוסיף את החלמון  ואת הקוביות הקטנות של תפוח העץ המקולף (תפוח יונתן או זהוב – אפשר גם אגס).
את החלבונים להקציף עם 2 כפות סוכר ולקפל לתערובת הפרג.
להניח את תערובת הפרג על הקלתית האפויה למחצה.
את הבצק השטוח לחתוך לרצועות בשתי וערב מעל הפרג. (אפשר גם לגרד או לפורר מעל הפרג)

 

להכניס לאפייה של כ- 30-40 דקות לתנור מחומם על 170 מעלות.

 

 

בתאבון 🙂

 

 

כנסו לכל מתכוני הבלוג 

כל מתכוני פורים כאן 

 

 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

 

Subscribe
Notify of
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
זהבה אהרוני חיים
6 years ago

לעוגת הפרג זה קמר רגיל או תופח

Dafna Oster Michael
6 years ago

כן

זהבה אהרוני חיים
6 years ago

לבצק זה קמח רגיל