מתכון לעוגת שמרים שוקולד בצק שמרים קלאסי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_6630

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי !

מתכון לעוגת שמרים שוקולד בצק שמרים קלאסי

וגם מבחר ענק של מליות קלאסיות לבצק הנהדר הזה 

IMG_6637

עוגת שמרים שוקולד – המלית הכי פופולרית לעוגות השמרים.

כשאני מכינה בצק של קילו הוא מספיק לכ- 6 עוגות .

שתי עוגות מתוכן חייבות  להיות במלית שוקולד , זה הטעם הכי אהוב על בני הבית.

 

אפשר למרוח ממרח שוקולד אהוב כמו נוטלה, השחר וכו…

ואפשר להכיו מלית לבד  והעוגה יוצאת ממש כמו עוגה מקונדטוריה משובחת.

הבצק הוא בצק שמרים קלאסי ובסיסי , פשוט וקל להכנה.

איך מכינים עוגת שמרים שוקולד בצק שמרים קלאסי ?

בצק שמרים עשיר כמו בקונדיטוריה טובה !

 

המצרכים לבצק- להכנת כ-6 עוגות

קילו קמח

50 ג”ר שמרים  טריים או 2 כפות שמרים יבשים 

3 ביצים

1/2 כוס סוכר

כפית מלח

כ- כוס וחצי חלב או יותר

400 ג”ר חמאה (אפשר להחליף 200 גר’ חמאה בחצי כוס שמן)

כפית גרד לימון

 

איך מכינים מתכון לעוגת שמרים שוקולד בצק שמרים קלאסי ?

מערבבים את השמרים ברבע כוס חלב וכפית סוכר . משאירים  בצד להתפחה, כ-5 דקות. תהליך שגם פותח את השמרים ובודק אם הם טובים !

 

מניחים במיקסר את הקמח – מנופה.

מוסיפים סוכר , ביצים, עיסת השמרים, וחלב .

מתחילים ללוש כ- 5 דקות לישה איטית,  מוסיפים את החמאה.

לקראת הסוף משלבים גם את המלח וגרד הלימון. זמן הלישה במיקסר כ 10 דקות.

הבצק צריך לצאת רך וגמיש.

מעבירים לקערה מכסים בניילון לא הדוק מתפיחים כשעה.

לאחר שעה מורידים את הבצק למשטח עבודה , מרדדים למלבן ענק 

ומקפלים אותו לשלוש ואז למעטפה כמו ספר. מעבירים לקערה ועוטפים בניילון לא הדוק.

מכניסים למקרר ללילה.

מהבצק יוצאות 6 עוגות אינגליש קייק בגודל של תבנית חד פעמית 

 

מחלקים את הבצק ל- 6 חלקים.

 

 

מלית שוקולד להכנת 2 עוגות-

150 ג”ר חמאה

כוס ורבע סוכר

3 כפות קקאו

1 ביצה קטנה

4 ביסקויטים פתי בר מרוסקים דק דק (אפשר להחליף באגוזים טחונים דק דק)

1 כף רום איכותי (או וניל או ליקר)

כפית קינמון

לאקסטרא טעם שוקולדי אפשר לפזר פירורי שוקולד מריר מעל המלית

 

אופן ההכנה-

להניח את הסוכר הקקאו החמאה  בסיר ולחמם על אש נמוכה 2-3 דקות

עד להמסה של התערובת . אפשר להכניס גם למיקרו. 

להוריד מהאש לקרר מעט ולשלב את הביצה.

לקרר היטב. להוסיף את הרום  הקינמון ופירורי הביסקויטים.

 

לשטח את הבצק למלבן גדול כ-  40/45

למרוח חצי מהמלית  . 

לחתוך את המלבן לחצי וכל חלק לגלגל לכרוכית. את שתי הכרוכיות לגלגל בצורת בורג.

לקפל ל-2 ולהניח בתבנית.

 

להניח להתפחה של כ- 3/4 שעה עד שעה.

להכניס לתנור מחומם מראש 180 מעלות לכ-30-40 דקות 

לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור לזגג במי סוכר-

1/4 כוס סוכר, 1/4 כוס מים להרתיח להוסיף מעט רום או וניל.

 

IMG_6618

 

IMG_6632

 

IMG_6641

IMG_6646

IMG_6637

 

כאן עוגת שמרים במלית שוקולד כמו של פעם – המלית 

מכילה עוגת שוקולד מפוררת ושוקולד למריחה בטעם רום .

מרדדים את הבצק מפזרים שכבה נדיבה של עוגת שוקולד רכה מפוררת 

מטפטפים מעט רום .

מורחים באמצע שוקולד למריחה ומגלגלית לכרוכית 

רעיונות נוספים למילוי של הבצק הנהדר הזה-

 

מלית גבינה קלאסית – ל 2 עוגות

400 ג”ר גבינת טוב טעם ( כאן מתכון להכנה בייתית של גבינת טוב טעם )

 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

כפית גרד לימון

ביצה

2 כפות קורנפלור

חופן צימוקים

 

מלית חלבה –
המילוי לעוגה אחת –
3 כפות גדושות ממרח שוקולד חלב  לבן, גרד לימון
2 כפות גדושות טחינה גולמית, קינמון
פרורי חלבה וניל כ 3- 2 כפות,   חופן אגוזי מלך קצוצים

 מלית פרג-
ל-2 עוגות
מצרכים-
250 ג”ר פרג טחון טרי
300 מ”ל חלב
3/4 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור ( אפשר גם סולת)
25 ג”ר חמאה
כפית גרד לימון
להניח את הפרג החלב הסוכר והקורנפלור בסיר, לבשל תוך כדי עירבוב עד להסמכה כ-5 דקות.
להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה גרד לימון. לקרר את המילוי קירור מלא .

 

מילוי קרם פטיסייר וניל
מילוי קרם פטיסייר וניל וגבינה- בתוספת ריבת אוכמניות- דובדבנים או שוקולד צ’יפס או צימוקים.
לקרם-
כוס חלב
2 כפות קורנפלור
1/3 כוס סוכר
1סוכר וניל או  1/2 מקל וניל
גרד מחצי לימון
1 ביצה
כפית חמאה
200 ג”ר גבינה לבנה מסוננת מנוזלים או ריקוטה
1/3-1/2 כוס סוכר

לערבב הגבינה עם  1/3 כוס הסוכר ולהניח בצד.

בקלחת להניח 3/4 כוס חלב והווניל .
לחמם על אש נמוכה להוסיף סוכר, בקערה לערבב את ה- רבע כוס חלב עם הקורנפלור, לטרוף את הביצה ולהוסיף לתערובת הקורנפלור.
לשפוך מעט חלב חם לקערה כדי להשוות טמפרטורה ולהחזיר את שתי התערובות לסיר ,
לערבב עם מטרפה תוך כדי בחישה עד לקבלת מירקם של דייסה.
לאחר שהקרם התקרר , לשלב כפית חמאה ,את הגבינה וגרד לימון. הקרם מוכן,

לשטח את הבצק, למרוח את הקרם, לפזר נקודות של ריבה בעיקר הפרי, או חתיכות שוקולד מריר .

מלית שקדים -תוכלו למצוא כאן – מתכון לקראנץ שקדים מהמם ! 

מתכון לעוגת שמרים שוקולד בצק שמרים קלאסי

 

כנסו לכל מתכוני עוגות השמרים שלי !

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

 

חזרה לעמוד הבית !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments