שמרים שוקולד

IMG_6630

 

IMG_6637

שמרים שוקולד – המלית הכי פופולרית לעוגות השמרים.

כשאני מכינה בצק של קילו הוא מספיק לכ- 6 עוגות .

שתי עוגות מתוכן חייבות  להיות במלית שוקולד , זה הטעם הכי אהוב על בני הבית.

 

אפשר למרוח ממרח שוקולד אהוב כמו נוטלה, השחר וכו…

ואפשר להכיו מלית לבד  והעוגה יוצאת ממש כמו עוגה מקונדטוריה משובחת.

הבצק קלאסי ובסיסי , פשוט וקל להכנה.

 

 

המצרכים לבצק- להכנת כ-6 עוגות

קילו קמח

50 ג"ר שמרים  טריים או 2 כפות שמרים יבשים 

 

2 ביצים

2 חלמונים

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

כ- כוס וחצי חלב

350 ג"ר חמאה רכה

כפית גרד לימון

 

אופן ההכנה-

מערבבים את השמרים ברבע כוס חלב וכפית סוכר . משאירים  בצד להתפחה, כ-5 דקות.

 

מניחים במיקסר את הקמח – מנופה.

מוסיפים סוכר , ביצים, עיסת השמרים, וחלב .

מתחילים ללוש כ- 5 דקות לישה איטית,  מוסיפים את החמאה.

לקראת הסוף משלבים גם את המלח וגרד הלימון. זמן הלישה במיקסר כ 10 דקות.

הבצק צריך לצאת רך וגמיש.

מעבירים לקערה מכסים בניילון לא הדוק מתפיחים כשעה.

לאחר שעה מורידים את הבצק למשטח עבודה , מרדדים למלבן ענק 

ומקפלים אותו לשלוש ואז למעטפה כמו ספר. מעבירים לקערה ועוטפים בניילון לא הדוק.

מכניסים למקרר ללילה.

 

מחלקים את הבצק ל- 6 חלקים.

הכנת העוגות בתבניות רגילות חד פעמיות.

 

מילוי שוקולד להכנת 2 עוגות-

150 ג"ר חמאה

כוס ורבע סוכר

2 כפות קקאו

3 כפות שוקולית

1 ביצה קטנה

4 ביסקויטים פתי בר מרוסקים דק דק.

1 כף רום איכותי (או וניל או ליקר)

כפית קינמון

 

אופן ההכנה-

להניח את הסוכר הקקאו החמאה והשוקולית בסיר ולחמם על אש נמוכה 2-3 דקות

עד להמסה של התערובת . אפשר להכניס גם למיקרו. 

להוריד מהאש לקרר מעט ולשלב את הביצה.

לקרר היטב. להוסיף את הרום  הקינמון ופירורי הביסקויטים.

 

לשטח את הבצק למלבן גדול כ-  40/45

למרוח חצי מהמלית  . 

לחתוך את המלבן לחצי וכל חלק לגלגל לכרוכית. את שתי הכרוכיות לגלגל בצורת בורג.

לקפל ל-2 ולהניח בתבנית.

 

להניח להתפחה של כ- 3/4 שעה עד שעה.

להכניס לתנור מחומם מראש 180 מעלות לכ-30-40 דקות 

לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור לזגג במי סוכר-

1/4 כוס סוכר, 1/4 כוס מים להרתיח להוסיף מעט רום או וניל.

 

IMG_6618

 

IMG_6632

 

IMG_6641

IMG_6646

IMG_6637

 

רעיונות נוספים למילוי של הבצק הנהדר הזה-

 

מילוי גבינה קלאסי- ל 2 עוגות

400 ג"ר גבינת טוב טעם 

 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

כפית גרד לימון

ביצה

2 כפות קורנפלור

חופן צימוקים

 

מילוי חלבה –
המילוי לעוגה אחת –
3 כפות גדושות ממרח חלב                    גרד לימון
2 כפות גדושות טחינה גולמית                קינמון
פרורי חלבה וניל כ 3- 2 כפות                חופן אגוזי מלך קצוצים

מילוי פרג-
ל-2 עוגות
מצרכים-
250 ג"ר פרג טחון טרי
300 מ"ל חלב
3/4 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור ( אפשר גם סולת)
25 ג"ר חמאה
כפית גרד לימון
להניח את הפרג החלב הסוכר והקורנפלור בסיר, לבשל תוך כדי עירבוב עד להסמכה כ-5 דקות.
להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה גרד לימון. לקרר את המילוי קירור מלא .

 

מילוי קרם פטיסייר וניל
מילוי קרם פטיסייר וניל וגבינה- בתוספת ריבת אוכמניות- דובדבנים או שוקולד צ'יפס או צימוקים.
לקרם-
כוס חלב
2 כפות קורנפלור
1/3 כוס סוכר
1סוכר וניל או  1/2 מקל וניל
גרד מחצי לימון
1 ביצה
כפית חמאה
200 ג"ר גבינה לבנה מסוננת מנוזלים או ריקוטה 
1/3-1/2 כוס סוכר

לערבב הגבינה עם  1/3 כוס הסוכר ולהניח בצד.

בקלחת להניח 3/4 כוס חלב והווניל .
לחמם על אש נמוכה להוסיף סוכר, בקערה לערבב את ה- רבע כוס חלב עם הקורנפלור, לטרוף את הביצה ולהוסיף לתערובת הקורנפלור.
לשפוך מעט חלב חם לקערה כדי להשוות טמפרטורה ולהחזיר את שתי התערובות לסיר ,
לערבב עם מטרפה תוך כדי בחישה עד לקבלת מירקם של דייסה. 
לאחר שהקרם התקרר , לשלב כפית חמאה ,את הגבינה וגרד לימון. הקרם מוכן,

לשטח את הבצק, למרוח את הקרם, לפזר נקודות של ריבה בעיקר הפרי, או חתיכות שוקולד מריר .

 

כנסו לכל מתכוני עוגות השמרים שלי !

תגובות

תגובות