קראנץ שמרים – שקדים מתכון לקרנץ שקדים מעלף

 

קראנץ שמרים שקדים כמו בקונדיטוריה 

קראנץ שקדים מבצק שמרים כרוך ,

תענוג צרוף לכל אוהבי חמאה-שקדים.

אישית, זה מאפה שמרים אהוב עלי במיוחד .

אפשר להכין גם כקרואסונים וגם כקראנץ .

 

הבצק המתאים ביותר לקראנץ הוא בצק כרוך – בצק שמרים עלים.

בצק שהוא אחד הטובים בעיני עם קצת יותר השקעה מבצק רגיל,
אבל שווה.

מהבצק שהכנתי , אפשר להכין 4 עוגות.

מה צריך להכנת  קראנץ שמרים – שקדים ?

מצרכים לבצק – מתאים ל 4 עוגות ( אפשר בתבניות אינגלישקייק חד פעמיות.)

750 ג"ר קמח

30 ג"ר שמרים טריים/ 3 כפיות שמרים יבשים

1/3 כוס סוכר

1 סוכר וניל

גרד מחצי לימון

כוס חלב פושר

1 ביצה

2 חלמונים

100 ג"ר חמאה

1/2 כפית  מלח

לקיפולים – 200 ג"ר חמאה קרה

אופן הכנת הבצק

בקערת מערבל לשים קמח מנופה,שמרים עם חלב וסוכר, ביצים,וניל להתחיל בלישה איטית כ-5 דקות.

ולהוסיף 100 ג"ר חמאה

להמשיך לערבל עוד כ-7 דקות אם יש צורך, להוסיף עוד מעט חלב.

לקראת הסוף להוסיף מלח וגרד לימון. הבצק צריך להפרד מהדפנות ולצאת רך , לא נוקשה .

להניח כרבע שעה מכוסה בניילון בטמפרטורת החדר .

לאחר מכן להכניס לקירור של לילה.

לרדד את החמאה בין שני דפי נייר אפייה ולהכניס למקרר.

לפתוח את הבצק למלבן גדול. להניח את החמאה המרודדת.

לקפל בצק על החמאה מהצדדים – לרדד לאורך ולקפל ל- 3. 

לעטף בניילון לא הדוק, להכניס לקירור לפחות ל-5 שעות.

לאחר הקירור לרדד שוב לאורך ולקפל על שלוש .

לעטוף ולהכניס למקרר. לאחר שעתיים לקפל שוב ולהכניס לקירור לכמה שעות לפחות. 

הבצק מתחלק ל – 4 עוגות 

מילוי שקדים – כמות ל – 2 כרוכיות

175 ג"ר שקדים טחונים

175 ג"ר אבקת סוכר

75 ג"ר חמאה רכה

כפית גרד לימון

כפית ת. שקדים

1 ביצה

2 כפות קורנפלור

מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה

לפיזור שקדים מולבנים פרוסים.

אופן ההכנה- 

מרדדים את הבצק למלבן גדול ,

מורחים מחצית מהמלית, מפזרים שבבי שקדים פרוסים.

מגלגלים לכרוכית.

חותכים באמצע ומסובבים לצורת בורג ליצירת קראנץ 

משאירים להתפחה בחוץ כשעה .

מורחים בביצה טרופה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 

כחצי שעה עד 40 דקות.

 

 

תגובות

תגובות