קראנץ שמרים -שקדים

IMG_7356

IMG_7704

קראנץ שקדים שמרים מבצק שמרים עלים .
תענוג צרוף לכל אוהבי חמאה-שקדים.

אישית, זה מאפה השמרים האהוב עלי במיוחד .

אפשר להכין גם כקוראסונים וגם כקראנץ .

 

 

 

 

 

 

 

הבצק המתאים ביותר לקראנץ הוא בצק כרוך בצק שמרים עלים.

שהוא אחד הטובים בעיני עם קצת יותר השקעה מבצק רגיל,
אבל שווה.
    
מהבצק שהכנתי , אפשר להכין 4 עוגות.

 

 

 

 

מצרכים לבצק – מתאים ל4 עוגות ( אפשר בתבניות אינגלישקייק חד פעמיות.)
 

750 ג"ר קמח

30 ג"ר שמרים טריים

1/3 כוס סוכר

1 סוכר וניל

גרד מחצי לימון

כוס חלב פושר

1 ביצה

2 חלמונים

100 ג"ר חמאה

1/2 כפית  מלח

לקיפולים – 200 ג"ר חמאה קרה

 

אופן הכנת הבצק

בקערת מערבל לשים קמח מנופה,שמרים עם חלב וסוכר, ביצים,וניל להתחיל בלישה איטית כ-5 דקות.

ולהוסיף 100 ג"ר חמאה

להמשיך לערבל עוד כ-7 דקות אם יש צורך, להוסיף עוד מעט חלב.

לקראת הסוף להוסיף מלח וגרד לימון. הבצק צריך להפרד מהדפנות ולצאת רך , לא נוקשה .

להניח כרבע שעה מכוסה בניילון בטמפרטורת החדר .

לאחר מכן להכניס לקירור של לילה.

כאן עבדתי בשיטה הישנה של מריחת החמאה.

 

 

לחלק את הבצק ל- 2 ,

כל חלק לפתוח למלבן גדול. למרוח על כל חלק 100 ג"ר חמאה לפי ההסבר בתמונות המצורפות

לעטף בניילון לא הדוק, להכניס לקירור לפחות ל-5 שעות.

לאחר הקירור לרדד כל חלק למלבן גדול ודק ולקפל על שלוש .

לעטוף ולהכניס למקרר. לאחר שעתיים לקפל שוב ולהכניס לקירור לכמה שעות לפחות. 

 

כל חלק לחלק ל-2 , מתאים לכל סוגי המילויים ויוצא פשוט מושלם!

 

 

 

 

 

מילוי שקדים – כמות ל2 כרוכיות

 

150 ג"ר שקדים טחונים

150 ג"ר אבקת סוכר

75 ג"ר חמאה

כפית גרד לימון

1 ביצה

2 כפות קורנפלור

לפיזור שקדים מולבנים פרוסים.

 

 

 

  •  

     

     לרדד את הבצק למלבן גדול כ- 30/40 . למרוח מחצית מהמילוי על כל העלה ולגלגל לכרוכית.

    לחתוך את הכרוכית לחצי ולגלגל לצורת בורג

    להשאיר להתפחה בחוץ כשעה , למרוח במעט ביצה טרופה ולהכניס לתנור מחומם מראש ל180 30-40 דקות.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

תגובות

תגובות