שבלולי פרג מבצק פריך

 

שבלולי פרג

 

IMG_7678

רובנו מכירים ומכינים את עוגיות קצף וניל הידועות. 

עוגיות שגדלנו עליהן והן מאוד פופולריות ואהובות משנות ה- 70 ועד היום.

שבלולי בצק פריך במילוי קרם קצף חלבונים ואינסטנט – כל אחד מכיר.

 

על אותו עקרון ועם אותו בצק הכנתי את שבלולי הפרג,  והתוצאה פשוט מושלמת.

עוגיה רכה ונימוחה פשוט גן עדן.

 

שוב, כמה כללים לעבודה עם פרג-

לקנות פרג טרי בחנות תבלינים ממש לפני מועד הכנת העוגה.

לאחסן בפריזר.

לא לקנות פרג ארוז מהסופר!!!

בואו להכין שבלולים נפלאים 🙂

IMG_7678

 

המצרכים –

לבצק הפריך

200 ג"ר חמאה

2 כפות סוכר

2 חלמונים מביצה גודל xl

375 ג"ר קמח

1/2 גביע שמנת חמוצה

1 סוכר וניל

1/2 כפית גרד לימון

 

למילוי הפרג-

200 ג"ר פרג טחון טרי

3/4 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

כף קורנפלור

1/2 כפית גרד לימון

2 החלבונים הנותרים מהבצק הפריך

3 כפות סוכר

1 סוכר וניל

הכנת הבצק:

מערבבים את החמאה עם הסוכר והחלמונים, מוסיפים את שאר המרכיבים. 

מעבדים לבצק אחיד.
מכניסים לקירור לשעתיים.

הכנת הפרג:

בסיר מניחים את הפרג, החלב, הסוכר, הוניל והקונפלור 
מבשלים על האש עד להסמכה למשך כ- 3-5 דקות.
מורידים מהאש, ומשלבים גרד לימון. מקררים קירור מלא.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ומאחדים את התערובות.
מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים. כל חלק מרדדים למלבן של כ- 20/40, ומורחים עליו רבע מהמלית.

ומגלגלים לכרוכית.
מניחים את הכרוכיות על מגש ומכניסים למקפיא לכ- 20-30 דקות (הקירור עוזר לחיתוך השושנים).

מוציאים את הרולדות מהמקפיא, חותכים לפרוסות של כ- 2 ס"מ (12-14 חלקים כל כרוכית),

IMG_7666

מניחים על נייר אפייה ומכניסים לאפייה לתנור מחומם  בחום של 170-180 מעלות ,

למשך כחצי שעה או עד להזהבה יפה.

IMG_7667

IMG_7669

 

     

עוד רעיונות למילוי הבצק הנהדר הזה כנסו למתכון שלי בספר –

שבלולי בצק פריך במילוי חלבה ושוקולד 

IMG_8178

תגובות

תגובות