קיש בטטה בצל סגול וגבינת עיזים

IMG_1138

 

קיש קלאסי במילוי בטטה ובצל – בצק דק והרבה מילוי .

יש אפשרות להכין גם פשטידה ללא הבצק בתבנית קטנה יותר.

 

המצרכים לבצק ל-2 קישים

150 ג"ר חמאה

כפית מלח

1/2 כפית סוכר

2 כפות מים קרים

כוס ורבע קמח

 

המצרכים למילוי הפשטידה-

2 בצלים אדומים גדולים חתוכים לפרוסות

2 בטטטות גדולות

4 ביצים

כוס חלב

1/4 כוס שמנת מתוקה

2 כפות חמאה

2 כפות קמח 

קורט אגוז מוסקט

מלח, פלפל

50 ג"ר גבינת פטה עיזים

 

מתחילים בהכנת הבצק- מניחים את החמאה הקמח המלח והסוכר במיקסר.

מפעילים בפולסים ,מוסיפים מים  ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ,

מחלקים ל- 2.

משטחים כל חלק על תבנית אפייה עגולה מרופדת בנייר אפייה משומן במעט חמאה.

הבצק יוצא דק מאוד למעשה הוא נועד רק להחזיק את מילוי הפשטידה.

 

מכינים את המילוי-

מבשלים או אופים את הבטטות עד לריכוך קל.

מקררים היטב ופורסים לפרוסות של כחצי ס"מ.

במחבת מניחים את החמאה ומחממים, מוסיפים את הבצל מטגנים קלות. מורידים מהאש.

הרכבת הפשטידה-

מפזרים על תחתית הבצק חלק מטבעות הבצל המטוגן, מניחים מעל פרוסות של בטטות, ומפזרים פירורי גבינת פטה עיזים.

ושוב עוד שיכבה.

IMG_1087

שיכבה האחרונה מסדרים יפה את הבצל  והבטטה .

בקערה טורפים ביצים חלב, שמנת קמח ותבלינים.

IMG_1090

שופכים מעל הפשטידה.

מכניסים לאפייה בתנור מחומם על 180 בערך כשעה אפייה או עד הזהבה יפה של המאפה.

IMG_1125 IMG_1128 IMG_1129

 

באותו אופן הכנתי עוד קיש- במקום בטטה ובצל סגול – כרשה גדולה ובצל רגיל.

IMG_1133 

 

 

תגובות

תגובות