פלאפל קלאסי ישראלי – הכי הכי

 

אני חושבת שהבלוג לא יהיה מושלם לעולם בלי מתכון לפלאפל.

העונה שבין יום העצמאות לשבועות זו עונת הפלאפל אצלנו בבית.

הפלאפל הוא מאכל אידיאלי – גם טעים, גם בריא 🙂

אם מטגנים בשמן עמוק – סופג מעט שמן, והכי חשוב פאלפל ביתי הוא הכי כי,

כי יודעים בדיוק מה הכנסנו לתערובת …

 

מצרפת לכם פה מתכון קלאסי ומנצח ,

כמות יפה לכ- 6 איש לפחות

 

חצי קילו גרגרי חומוס (הדס) מושרים

2 בצלים

חצי ראש או יותר שום

פטרוזיליה – כחצי חבילה ( אפשר גם כוסברה למי שאוהב )

2 פרוסות לחם רטובות סחוטות

כף כמון

כפית זרעי כוסברה טחונים

פלפל ירוק חריף

מלח, פלפל שחור

 

מעבירים את כל המצרכים במטחנת בשר לקבלת תערובת טחונה אחידה.

     

בודקים את התיבול אם חסר בעיקר חריפות ומלח.

אפשר להוסיף גם תבלין צ'ילי חריף.

משהים את התערובת במקרר,לפחות חצי שעה עדיף יותר.

מחממים שמן לטיגון עמוק ,יוצרים כדורים ומטגנים עד להזהבה יפה.

חג שמח ובתאבון 🙂

 

 

 

עוד מתכונים עם חומוס 

 

הצטרפו לעמוד של מתנות קטנות בפייסבוק -לייק 

מתכונים טבעונים נוספים 

תגובות

תגובות