עוגת גבינה קלאסית תחתית שוקולד

 

   

עוגת גבינה קלאסית הכי פשוטה להכנה .

תחתית שוקולדית נעימה ורכה של פתי בר שוקולד, 

תורם לטעם הנפלא של העוגה וגם עוזר לספוג את הנוזלים.

בואו להכין פשוט וקל להכנה רק צריך לעקוב אחרי ההוראות המדויקות,

 

 

תבנית או סיר 22-24 שוליים גבוהים

המצרכים-

850 גר' גבינה לבנה 9%

גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל

כוס +2 כפות סוכר

חבילה אינסטנט פודינג וניל

2 כפות קורנפלור

3 כפות קמח

גרידת מחצי לימון

1/4 כוס שמנת מתוקה

5 ביצים מופרדות

לתחתית-

125 גר' ביסקוויט פתיבר שוקולד (בערך 12 )

25 גר' חמאה

 

מניחים שמנת חמוצה במסננת על נייר סופג לכמה שעות.

השמנת הופכת לגבינה מוצקה.

השתמשו בגבינות מוצקות לא נוזליות. אם הן נוזליות שימו גם לשעה במסננת.

מרסקים את הביסקוויטים לפירורים.

ממיסים את החמאה ומערבבים עם הביסקוויטים.

מרפדים תחתית של התבנית בנייר אפייה משומן בחמאה.

משמנים גם את הדפנות בחמאה.

מעבירים את תערובת התחתית לתבנית ומהדקים .

 

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.

בקערה נוספת מניחים את הגבינות,החלמונים והשמנת , מערבבים היטב.

משלבים את הקמחים ,גרדת לימון והפודינג.

מערבבים לתערובת אחידה.

מקפלים את החלבונים המוקצפים לתוך תערובת הגבינה.

מניחים את הגבינה מעל התחתית.

עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר כסף.

מחממים תנור לחום 210 – לא טורבו ! 

מכניסים את התבנית לתבנית גדולה יותר עם מים רותחים.

אם השתמשתם בתבנית קפיצית הניחו את תבנית המים בתחתית התנור.

אפייה על חום גבוה בין 20-30 דקות, תלוי בחום התנור שלכם,

החלק העליון צריך להשחים מעט.

מורידים את טמפרטורת התנור בהדרגה ל 190 ואחר כך 160 -150 מעלות.

אפייה של עוד כשעה ורבע.

משאירים את העוגה בתנור לאחר להתקררות.

מכניסים את העוגה למקרר.

לאחר שהתקררה מחלצים את העוגה מהתבנית.

אפשר לקשט באבקת סוכר למעלה.

מושלמת 🙂

 

כל מתכוני עוגות הגבינה שלי 

 

 

 

 

 

 

 

תגובות

תגובות