עוגות קראנץ פרג אישיות

 

 

 

מאפים אישיים של שמרים כמו בקונדיטוריות של פעם.

ככה פעם היו מוכרים עוגות שמרים . 

בכל קונדיטוריה היו מוצגות עוגות השמרים האישיות ,

גדולות ,רכות ומלאות במליות אהובות כמו שוקולד,פרג וגבינה.

הרבה לפני שבאו כל המליות החדשות.

 

עוגת שמרים אישית שאפשר גם לחלוק 

 

 

את דורית חברתי המהממת ,בלוגרית מוכשרת מהבלוג סוויט דולי ,

אני מכירה הרבה זמן.

בכל מפגש שלנו אנחנו אומרות שפשוט חייבות להפגש ליום אפייה משותף.

המפגש יצא אל הפועל כי מה יותר כיף מיום בנות ואפייה .

"תחשבי על משהו מתוק ושיהיה פרג" – כך דורית נשמעה בטלפון.

הכנתי מראש בצק שמרים טוב ומלית של פרג ועדיין לא ממש ידעתי מה אני הולכת לעשות.

כשדורית נכנסה בדלת ושאלה מה הולכים לעשות – עלה לי הרעיון של עוגות שמרים אישיות.

וכך היה.

דורית המתוקה הפתיעה אותי בדלת עם עוגת יומולדת ממתקים משגעת.

 

(נפגשנו בדיוק ביום ההולדת שלי)

נכון שהיא מתוקה וזה הכל תוך כדי שדורית מצלמת עם המצלמה !

את המתכון לעוגה המתוקה הזאת  אתם יכולים למצוא בבלוג של דורית כאן.

 

בימים אלה דורית מוציאה לאור ספר מתוקים בפרוייקט מימון המונים.

אני כמובן כבר תמכתי.

בואו תהיו שותפים להצלחה של דורית ותתמכו בפרוייקט.

לפרוייקט של דורית כנסו  כאן לקישור

התמונה של ‏‎Sweet  Dooly‎‏.

 

היה בוקר מצחיק ,מהנה וכייפי !

 

 

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי !

 

 

 

 

 

המצרכים לבצק – כ – 12-16 מאפים אישיים

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

2 חלמונים

200 גר' חמאה

1/3 כוס סוכר

גרד לימון

סוכר וניל

כ- 3/4 כוס חלב 

חצי כפית מלח

 

מלית פרג-

200  גר' פרג טחון טרי

2/3  כוס סוכר

2/3 כוס חלב

כפית קורנפלור

25 גר' חמאה

גרד לימון

רום 

2 ביסקויטים גרוסים דק

2 כפות אגוזי מלך

 

 

הכנת הבצק-

מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מערבבים לתוכו שמרים,סוכר .

מתחילים בלישה איטית ומשלבים את שאר המרכיבים מלבד החמאה והמלח.

תוך כדי לישה משלבים את החמאה ולבסוף את המלח.

הבצק צריך לצאת רך ומעט דביק.

 

מניחים בקערה מכוסה להתפחה- כחצי שעה.

מכניסים לקירור ללילה או 4 שעות לפחות.

הכנת מלית הפרג-

מניחים את הפרג, סוכר,חלב וקורנפלור בקלחת.

מחממים ובוחשים כמה דקות עד להסמכה של התערובת.

מורידים מהאש ומשלבים את שאר המרכיבים.

מקררים במקרר.

 

מחלקים את הבצק ל- 6 או 8 חלקים שווים (כדאי להעזר במשקל)

מרדדים כל חלק למלבן גדול ככל האפשר לעובי ממש דק של הבצק.

מורחים שכבה נאה של פרג.

מגלגלים לכרוכית.

חוצים את הכרוכית לאורכה.

מכל חלק נגלגל מאפה אחד.

מגלגלים לצורה הרצויה.

תוך כדי ההכנה דורית צילמה אותי מכינה את המאפים,

 ערכה והפיקה סירטון הדרכה והוא נמצא כאן 

 

 

מניחים בתבנית להתפחה של כשעה.

מורחים בביצה טרופה ומכניסים לאפייה תנור מחומם מראש על 175 מעלות כחצי שעה.

לאחר שהעוגות יצאו מהתנור מכינים ציפוי –

1/2 כוס אבקת סוכר

3-4 כפות שמנת מתוקה

מעט רום.

מערבבים היטב לתערובת סמיכה.

מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על המאפים.

 

מלית נוספת שהיא מעולה למאפים האלה היא מלית שקדים-מרציפן 

150 גר' שקדים טחונים

50 גר' חמאה רכה

ביצה קטנה

1/2 כוס סוכר

כפית ת. שקדים

מעט וניל

גרידה מלימון 

כף קורנפלור

שקדים פרוסים לפיזור 

 

 

 

תודה לך דורית אהובה על הרעיון להפגש  !

 

כאן כל מתכוני עוגות השמרים שלי

 

סירטון להכנת העוגות האישיות כאן 

 

חזרה לעמוד הראשי !

 

תגובות

תגובות