סהרוני קצ'קבל

IMG_1793

עוגיות מלוחות בצורת סהרונים – את המתכון קיבלתי מדודה של בעלי אסתריקה ז"ל.
המתכון  הוא מתכון מהמטבח הרומני. 
גם כשקפצנו לבקר אותה בהפתעה תמיד היו לה בפריזר  סהרוני הקצ'קבל המופלאים הללו.
מתאים מאוד לאירוח חלבי.

המצרכים – 
200 ג"ר חמאה
1 קופסה קוטג'
1 קופסה 250 ג"ר גבינה לבנה
150 ג"ר קצ'קבל מגורדת
350-400 ג"ר קמח תופח

למריחה על המאפים –
ביצה טרופה
ושומשום לפיזור

אופן ההכנה-
לערבב ולאחד כל החומרים לבצק אחיד.
להכניס לקירור ל 4  שעות לפחות. עדיף ללילה.
לחלק את הבצק ל- 8 כדורים.
לרדד על משטח מקומח כל כדור לעיגול, לחתוך ל- 8 משולשים וליצור סהרונים.
להניח על נייר אפייה, למרוח בביצה ולפזר מעל מעט שומשום.
לאפות כחצי שעה בתנור מחומם מראש  ל 170- 180 מעלות, עד להזהבה.

מומלץ להגיש חם !

IMG_1792

IMG_1797

תגובות

תגובות