מתכון לבואיקוס – לחמניות גבינה מטריפות הישר מיוון

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון לבואיקוס – לחמניות גבינה מטריפות הישר מיוון

מתכון בואיקוס – לחמניות גבינה כשרות לפסח !

בואיקוס הן לחמניות גבינה מהמטבח הבלקני .

בכל ארצות הבלקן מכינים לחמניות גבינה , כל ארץ והגבינות שלה וגם טעמים ועשבי תיבול.

לנו במשפחה יש מתכון של בואיקוס שעובר מדור לדור כבר קרוב ל-  40 שנה .

מתכון הבואיקוס של אמא מתכון בסיסי –

200 גר' חמאה, חבילה קטנה של קמח תופח, שמנת חמוצה ו – 200 גר' קצ'קבל.

מערבבים הכל ויוצרים לחמניות .

המתכון הכי קל בעולם !

מה שכיף במתכון הזה שהוא גמיש לשינויים בעיקר בסוג הגבינות שנכנסות לתוכו.

וגם מתכון מצויין לניצול שאריות של גבינות רכות וקשות !

אז על בסיס המתכון שלנו לקחתי את לחמניות הגבינה למסע ביוון.

הוספתי גם מעט אורגנו טרי  וגבינה בולגרית עיזים וכמו כן התאמתי את הלחמניות כך שיתאימו לי לפסח הקרב ובא.

מתכון ה- בואיקוס , הוכן עבור מוצר חדש של פיראוס תנובה – פרובטו מעודנת – גבינה בולגרית עיזים בסגנון יווני רכה במירקם של פטה.

איך שטעמתי את הגבינה מיד הבנתי שאני הולכת להכניס אותה לבואיקוס שלי.

אצלנו במשפחה משתדלים לפחות בימי שני לאכול ארוחה צמחונית שווה ומאוזנת.

אז כשהגיעו החברה שלי לאכול ארוחת צהריים אתמול, חיכתה להם הפתעה על השולחן,

ארוחת מזטים יוונית – ישראלית מושלמת.

הבואיקוס החמים שיצאו מהתנור, עם ריח נפלא באויר !

סלטים טובים,

צזיקי מושלם – כאן המתכון ,

גבינות ,דגים מלוחים, זיתים ואפילו לאפות כשרות לפסח שיהיה עם מה לנגב.

כאן מתכון ללאפות כשרות

 

אז לקחנו לנו פסק זמן והתיישבנו לאכול  ב "סיגה סיגה " (לאט לאט ) כמו שאומרים אצל היוונים.

ולרגע הרגשנו כמו חופשה ביוון .

מתכון לבואיקוס – לחמניות גבינה מטריפות הישר מיוון

 

איך מכינים בואיקוס ?

לחמניות גבינה בסגנון יווני וגם כשרות לפסח

יוצאות כ- 40 לחמניות

המצרכים –

200 גר' חמאה

גביע שמנת חמוצה

125 גר' גבינת פרובטו מעודנת פיראוס  (חצי קוביה)

150 גר' גבינת קצ'קבל מגורדת

400 גר' קמח תופח לפסח – (ניתן להשתמש בקמחים רגילים של פסח או בקמח ללא גלוטן + שקית אבקת אפייה) / אחרי פסח מחליפים בקמח תופח רגיל

מעט עלי אורנו טריים או יבשים

 

אופן ההכנה – הכי קל בעולם !

בקערה מניחים קמח משלבים קוביות החמאה ומערבבים לתערובת פירורית מוסיפים את שאר המרכיבים . לשים עד לקבלת בצק אחיד .

מכניסים למקרר למנוחה של שעה.

יוצרים עיגולים בגודל הרצוי.

מניחים על נייר אפייה.

מורחים ביצה טרופה – אפשר לקשט בשומשום או קצח

מכניסים לתנור מחומם 180 מעלות כחצי שעה או עד שהמאפים מזהיבים יפה.

בואיקוס – לחמניות גבינה בסגנון יווני כשרות לפסח !

מתכון לבואיקוס – לחמניות גבינה מטריפות הישר מיוון – תכינו כי הן נפלאות !!!

מבחר ענק של מתכונים כשרים לפסח !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ?  מתנות קטנות האינסטגרם 

 

חזרה לדף הראשי !

תגובות

תגובות