מרק כתומים ועדשים שחורות

 

 

מרק שהוא אסיף של כל הכתומים בתוספת כרשה, 

פשוט מאוד להכנה .

מרק קרמי בטעם נפלא בלי אף טיפת קרם…

גם טעים גם בריא !

העדשים משולבות למרק בסיום הבישול .

המרק מקבל ארומה וטעם נפלא מהעדשים והמירקם מושלם 🙂

מרק פרווה  וגם טבעוני 

 

בואו להכין ,

 

מצרכים-

בצל גדול קצוץ

כרשה בינונית חתוכה

דלעת כ- 300 גר'

רבע דלורית 

גזר

בטטה

מלח

 פלפל

1/4 כוס עדשים ירוקות -שחורות מהסוג הקטן

עירית קצוצה פטרוזיליה

מתחילים עם העדשים –

משרים אותם כשעה במים.

מבשלים במי מלח עד לריכוך.

מסננים . מתבלים את העדשים בפלפל שחור – אפשר גם קורט כמון.

 

מחממים סיר עם כף שמן זית.

משלבים בצל וכרשה. מזהיבים מעט .

משלבים את הירקות החתוכים לקוביות. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות.

מבשלים כחצי שעה עד 40 דקות .

מבלים בתבלינים.

טוחנים את המרק למחית חלקה .

להגשה 

מניחים מנת מרק בצלחת הגשה, מפזרים 2 כפות מהעדשים,

מקשטים בעירית קצוצה ופטרוזיליה.

או אפשר פשוט לערבב פנימה למרק את העדשים ועשבי התיבול.

נפלא !

 

 

כנסו לכל מתכוני המרקים שלי  

 

חזרה לדף הבית 

 

תגובות

תגובות