לחם כוסמין חגיגי

לחם כוסמין חגיגי ומרשים.

בואו ללמוד איך מכינים לחם כוסמין חגיגי .

ביום העצמאות האחרון התארחנו אצל חברים שמארחים קבוע כל שנה.

כל אחד מביא משהו בדרך כלל סלטים למיניהם, תוספות ובשר.

השנה החלטתי שאני לא מכינה סלט או קינוח,

אמרתי נעשה משהו לפתיחה –  איזה לחם טוב.

 

וכך נולד הלחם המופלא הזה, לחם כוסמין חגיגי ,  שמאז יום העצמאות, כל שבת אני מכינה.

ובשבועות ודאי שאכין , הוא יהיה כוכב השולחן!

לחם עשיר בתבלינים – צימוקים,חמוציות,אגוזים ועוד.

אני אוהבת לאפות בתבנית עגולה – זה יוצר לחם גבוה חגיגי ומיוחד!

וכך מכינים לחם כוסמין חגיגי – 

המצרכים ללחם עגול בתבנית 18-20

 

250 גר' קמח כוסמין לבן

250 גר' קמח כוסמין מלא

כף שמרים יבשים

3 כפות סוכר

3 כפות שמן זית

3/4 כף מלח

כ- כוס וחצי מים ( תלוי בספיגה של הקמח )

אופציה- (לא לטבעונים) ביצה אחת ואז מורידים מכמות הנוזלים.

התוספות –

חופן צימוקים

חופן חמוציות

חופן אגוזי מלף חתוכים גס

כפית זרעי אניס/שומר

כפית קצח

גרדה מלימון

 

 

אופן הכנת הבצק-

אני מכינה את הבצק ידנית.  אפשר גם במיקסר

מנפים קמח לקערה , משלבים סוכר ושמרים ומעט מים.

מוסיפים שמן, ביצה (לא חובה)  ומים. מערבבים היטב לקבלת בצק דביק מעט.

מכסים ונותנים חצי שעה מנוחה.

מורידים נפח ומקפלים את הבצק כמה פעמים. משלבים מלח, פירות יבשים תבלינים ואגוזים.

מטמיעים את התוספות היטב לקבלת בצק אחיד.

שוב התפחה של חצי שעה . וחוזרים על פעולות הקיפול של הבצק.

חוזרים על הפעולה לפחות עוד פעמים.

 

אפשר להכין את הבצק מראש ולאחסן במקרר.

משמנים נייר אפייה ומניחים בתבנית עגולה.

יוצרים כיכר עגולה מהבצק מצפים בקצח ובשומשום מכל הצדדים.

מניחים על נייר האפייה ונותנים התפחה של כשעה עד שעה וחצי.

מחממים תנור על 200 מעלות.

מכניסים את הלחם לאפייה 25 דקות על 200 מעלות.

מוציאים את הלחם מהתבנית ומסירים את הנייר.

ממשיכים באפייה של עוד 20 דקות  ב – 180 מעלות.

מתאפקים עד שהלחם יתקרר ואז פורסים !

 

מניחים את הלחם במרכז השולחן – ותראו איך הוא פשוט "גונב" את ההצגה מכל הדברים האחרים שהכנתם !!!

הוא פשוט נפלא 🙂 

לחם כוסמין חגיגי !

 

חג שמח ובהצלחה 

כאן עוד מתכוני לחמים שלי 

 

חזרה לעמוד הראשי !

 

תגובות

תגובות