טארט תפוחים

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

 

   

טארט תפוחים מענג  ונוסטלגי, בניחוח אירופאי.

מלית נטו של תפוחי גראנד סמיט בלי שום תוספות ובצק פריך נהדר שעוטף את המלית.

פשוט עוגה מושלמת.

בטארט הזה התפוחים עוברים בישול קצר שמרכך אותם ומוציא מהם את הנוזלים.

בניגוד לפאי תפוחים אמריקאי ששם התפוחים נכנסים לאפייה כשהם טריים.

את המתכון לטארט הזה אני מכינה כבר המון המון שנים, וכל כך אוהבים אותו אצלי

שהפעם פשוט צילמתי כדי שאוכל להעלות את המתכון גם לבלוג.

מצרכים לבצק פריך- לתבנית 22-24

150 גר' חמאה

260 גר' קמח כ- 2 כוסות קמח

חלמון

4 כפות סוכר

קורט מלח

2 כפות מים קרים

 

מלית התפוחים –

קילו תפוחי גראנד סמיט – נטו אחרי קילוף וניקוי 

1/2 – 3/4 כוס סוכר

שקית וניל

קליפה מגורדת מלימון שלם

כף וחצי קורנפלור

מתחילים בהכנת הבצק- אפשר במיקסר ואפשר גם ידנית

בקערה מערבבים חמאה עם חלמון וסוכר.

משלבים את שאר המצרכים ומעבדים לבצק אחיד.

מרפדים את התחתית של התבנית בנייר אפייה.

משמנים את דפנות התבנית.

מעבירים ומרפדים 3/4 מהבצק על התחתית ובשוליים.

מכניסים לקירור במקרר.

את הרבע הנותר מרדדים על נייר אפייה ומכניסים גם למקרר.

מכינים את התפוחים.

קולפים ומנקים אותם ושוקלים קילו תפוחים שהם נטו לאחר קילוף וניקוי.

חותכים כל תפוח ל 6-8 חלקים. מעבירים לקערה זכוכית.

משלבים סוכר ווניל לתפוחים.

מכניסים למיקרו לחימום של כ- 8 דקות בפולסים. כל פעם 2 דקות.

מסננים את התפוחים מהנוזלים.

מניחים בצד.

את הנוזלים מערבבים עם הקורנפלור.

מכניסים ל 20 שניות  למיקרו .

נוצרת רפרפת שאותה נשלב חזרה לתפוחים וכן את הלימון המגורד.

מקררים את תערובת התפוחים לגמרי.

הרכבת העוגה-

מוציאם את התבנית מהמקרר ומסדרים על הבצק את פלחי התפוחים המבושלים.

מעל התפוחים מניחים רצועות בצק שחותכים מרבע הבצק שרידדנו.

לא חייבים לדייק ! זה טעים בכל מקרה 🙂

מכניסים לתנור מחומם על 180 מעלות.

בערך כשעה אפייה. לקראת הסוף מורידים את הטמפרטורה ל- 160.

(רבע שעה אחרונה).

שומרים את העוגה בקירור.

מושלמת העוגה הזאת – אחת הטעימות שיש !!!

 

 

 

כנסו למתכוני עוגות טארט נוספים 

עוד מתכונים של עוגות פרי 

 

חזרה לעמוד הראשי 

תגובות

תגובות