חריימה כרובית

חריימה מהמם בגרסה צמחונית.

את הדג מחליפה הכרובית החביבה עלי במיוחד.

היא בשרנית ונעימה ולכן התאימה לי לתוך הרוטב העשיר של החריימה.

מנה מצוינת לצמחונים וגם אפשר להפוך אותה בקלות למנה טבעונית.

 

חברת קנור השיקה בימים אלה סדרה חדשה של רטבי עגבניות משובחים.

רטבים המותאמים לחיך הישראלי ומבוססים על רכיבי התזונה הבריאים הים תיכוניים.

הוזמנתי לסדנא עם חברותי הבלוגריות להכרת הרטבים החדשים.

     

 

רוטב נפוליטנה- מתאים לשימוש להכנת פסטות.

רוטב שקשוקה- עגבניות ופלפלים 

ורוטב ארביאטה רוטב עגבניות חריף 

 

בסדנא הוכנו בין שאר המאכלים, חריימה מעולה של דג מוסר ברוטב חריף

שהוכן ממש בכמה דקות .

חריימה זריז…

מחממים שמן זית בנדיבות

מוסיפים 2-3 כפות פלפל צ'ומה

משלבים צנצנת אחת רוטב ארביאטה ואחת של רוטב נפוליטנה.

מערבבים היטב ,מתבלים במלח, ולימון כבוש.

מוסיפים פילה טרי של דג מוסר

מבשלים כ- 20 דקות

תראו כמה מושלם יצא 🙂

 

 

בהשראת המנה שהוכנה בסדנה הכנתי את החריימה כרובית 

 

המצרכים –

כרובית בינונית חתוכה לפרחים

ביצה

1/3 כוס קמח

4 כפות מים

מלח, פלפל

צנצנת רוטב ארביאטה קנור

3-4 כפות שמן זית (או יותר לפי טעם) 

כף גדושה פלפל צ'ומה ( מתכון לפלפל צ'ומה בייתי תוכלו למצוא – כאן )

לימון כבוש או מיץ לימון סחוט

 

מתחילים בהכנת הכרוביות-

בקערה טורפים את הביצה, המים, הקמח ומלח ופלפל.

טובלים את פרחי הכרובית בתערובת הביצה.

מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הכרוביות מכל הצדדים.

מוציאים לנייר סופג.

 

במחבת שטוחה מחממים שמן זית ומשלבים את הפלפל צ'ומה.

מוסיפים את רוטב הארביאטה.

אם יש צורך מוסיפים ממש מעט מים.

מכניסים את הכרוביות לתוך הרוטב.

מבשלים כ- 20 דקות .

בסיום הבישול מניחים מעט לימון כבוש או מטפטפים מיץ לימון טרי.

מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

 

מגישים לשולחן עם לחם טרי או אורז לבן זה מופלא 🙂

 

להפיכת המתכון לטבעוני – במקום הביצה ניתן להחליף 1/4 כוס קמח חומוס ומעט מים 

 

 

כל המתכונים הצמחוניים שלי 

 

מצרפת לכם מתכון מצוין עם רוטב נפוליטנה

שהכינה חברתי המוכשרת דורית מנו טל אור  מהבלוג סוויט דולי 

מאפה חצילים וגבינות בעלי פילו

 

 

 

תגובות

תגובות