חריימה טריפוליטאי

 

IMG_3810

 

חריימה הוא אחד ממאכלי העדות  הכי פופולרים בארץ.
מתכון מהמטבח הטריפוליטאי של סבתא.
חייב להיות על השולחן כל שבת.
דג ברוטב עגבניות חריף . 

אפשר להכין אותו מכמה סוגי דגים.
אני מעדיפה להכין עם פילה ללא עצמות .
כל אחד לפי טעמו האישי .
נוהגים להכין את החריימה מפילה דג הלוקוס.
אך הלוקוס הוא דג מאוד יקר וגם  לא תמיד נמצא בשווקים.

אני מכינה בדרך כלל מרצועות דג נסיכת הנילוס בואקום.

ואם מוכר הדגים ממש נחמד – ויש דג מוסר טרי ויפה ,
אני מבקשת ממנו לפלט לי את הדג . יוצא פשוט מעולה בחריימה.

IMG_3818

המצרכים-

800 ג"ר דג פילה בשרני כלשהו- נסיכת הנילוס,מוסר, לוקוס, דניס

אפשר גם דג גדול פרוס לפרוסות 
1 בצל קטן קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
כף פריקה מתוקה
כף( לפי טעם ) פפריקה חריפה
2 כפות גדושות רסק עגבניות
כף גדושה פלפל צ'ומה אפשר קנוי ואפשר להכין בייתי.
כפית קימל טחון

קורט כמון
מיץ לימון 
מלח
ושמן לפי טעם

 

אופן ההכנה-

להמליח את רצועות הדג ולטפטף מעט מיץ לימון. להניח במסננת.

לשים בסיר שטוח כשליש כוס שמן ( אפשר יותר לפי שיקולכם).

IMG_3794
לטגן  את הבצל בשמן רק עד לשקיפות, להוסיף שום, רסק עגבניות ושני סוגי הפפריקה  ותבלינים ולערבב.

IMG_3795
 

להוסיף כ-כוס מים .
לאחר כ- 10 דקות בישול, להוסיף את רצועות הדגים לרוטב ולבשל עוד כ- 15-20 דקות.

IMG_3800
לסחוט לימון טרי ולהגיש עם חלה טרייה ועדיף ביום שישי כמובן.

בתאבון!

IMG_3810

IMG_3815

 

כנסו לעוד מתכונים מהמטבח הטריפוליטאי המופלא 🙂 

 

עוד מתכוני דגים שלי 

תגובות

תגובות