פלפל צ'ומה בייתי

 

פלפל צ'ומה הוא תבלין שמשתמשים בו ברוב התבשילים הטריפוליטאים או בסלטים.

אפשר לקנות, אבל הבייתי הוא הרבה יותר טעים .

 

אני זוכרת את סבתא שלי ז"ל, עומדת ומגרדת את שיני השום על פומפייה,

ואת הפלפלים הייתה מייבשת לבד וגורסת במכתש ועלי.

כי מי שמע על מעבד מזון אז.

אין מצב שפלפל צ'ומה לא נמצא במקרר אצל סבתא , תמיד היה שם בצנצנות.

 

את המתכון הזה העלתי לספר מתכונים ברשת לפני כמה שנים ,

מתכון מצויין שכדאי לאמץ, 

מעולה לתבשילים כמו חריימה,שקשוקה חריפה,ליים בילדי ועוד …

 

3 ראשי שום מקולפים 

3 כפות פפריקה מתוקה

כף פפריקה חריפה

5-6  פלפל שטה חריף או 3 כפות גרוס

כוס שמן קנולה

חצי כפית כמון

כפית קימל טחון

מלח ןפלפל לפי טעם

מיץ מלימון או רבע כפית מלח לימון

 

מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון.

טוחנית למחית אחידה.

מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים בקירור. 

 

מתכונים נוספים מהמטבח הטריפוליטאי 

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

 

תגובות

תגובות