הוניג שטרודל – שטרודל אגוזים ודבש

 

 

שטרודל מושלם מבצק פריך ומיוחד במלית של אגוזים דבש

ותוספת של רחת לוקום.

מקורו במטבח הרומני .

ישנן גירסאות שונות לבצק.

 

אתן כאן שתי גירסאות מאוד מוצלחות לבצק.

בצק פרווה על בסיס שמן כך שמתאים לקינוח ארוחות בשריות

אלרגיים לחלב וטבעונים.

בצק פריך נוסף מעולה על בסיס חמאה.

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

 

 

מצרכים לבצק פריך חלבי – כמות ל 3 כרוכיות

100 גר' חמאה

250 גר' קמח

1/4 כוס שמנת או חלב

ביצה

2 כפות דבש

קורט מלח

המלית –

350 גר' תערובת של אגוזים טחונים וגרוסים – אגוזי מלך, לוז ושקדים 

כוס דבש

3 כפות חמאה רכה/שמן

גרד לימון

מעט קינמון

רחת לוקום חתוכה לרצועות 

 

מכינים את הבצק –

מנפים קמח לקערה משלבים את שאר המרכיבים ויוצרים בצק אחיד.

מכניסים לקירור של כשעה.

מחלקים ל- 3 

כל חלק מרדדים דק מאוד 

מורחים שליש מהמלית , מניחים בקצה אחד רצועות של רחת לוקום .

מגלגלים לכרוכית ומניחים על נייר אפייה.

מכניסים לתנור מחומם על 170 מעלות לאפייה של כ 40 דקות.

את הכרוכיות חותכים בעזרת סכין חדה- כ 10 דקות לאחר שהוצאנו מהתנור 

בהגשה אפשר לפדר באבקת סוכר או לחילופין לזלף מעט דבש.

 

בצק שני – בצק מעולה לשטרודלים פרווה / טבעוני

זהו למעשה אותו בצק שהכנתי ממנו שטרודלים מלוחים עם גבינה לשבועות,

רק שאת החמאה החלפתי בשמן – יצא מעולה.

מצרכים לבצק –

1/3 כוס שמן

שליש כוס מים רותחים

כף חומץ

חצי כפית מלח

כוס וחצי קמח

 

הכנת הבצק –

מניחים קמח מנופה בקערה.

מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים היטב כמה דקות.

מתקבל בצק מאוד רך ונעים לעבודה.

מניחים למנוחה של כחצי שעה – אפשר במקרר.

מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים.

 

מרדדים כל חלק לעלה דק מאוד

 

רעיון נוסף ומעולה למלית שתתאים לראש השנה ובכלל-

 

חצי כוס דבש או סילאן 

1/2 כוס טחינה

מערבבים היטב לממרח חלק.

בקערה נוספת מערבבים חצי כוס אגוזי מלך גרוסים

חצי כוס צימוקים

4-5 תמרים חתוכים 

כפית קינמון

כוס פירורי עוגת דבש 

 

מערבבים את המצרכים היבשים לתערובת אחידה.

מורחים את ממרח הטחינה על הבצק 

מפזרים את תערובת היבשים מעל.

מגלגלים לכרוכית.

מניחים על נייר אפייה ומכניסים לאפייה בתנור מחומם על 170 מעלות כ- 40 דקות

מושלם 🙂

 

 

חג שמח ומתוק !

 

כל הרעיונות והמתכונים לראש השנה 

 

כל מתכוני השטרודלים שלי 

 

 

תגובות

תגובות