בסטליאן – עוגת טורט שקדים והדרים

בסטליאן היא עוגת טורט שקדים בניחוח הדרים רכה ואוורירית .

עוגת הטורט של הטריפוליטאים.

אצלי היא קבוע כמעט כל שבוע .

 

במיוחד בעונת החורף כשפירות ההדרים זמינים וטריים.

כשאני רואה את סלסלת הלימונים הטריים עם הריח והארומה שלהם –

זאת העוגה שבא לי להכין .

מאוד קלה ופשוטה להכנה וגם הכי אוהבת אותה עם הקפה או התה.

בכל בית טריפוליטאי זו העוגה שעומדת על השיש .

סבתא הייתה מכינה אותה בסיר פלא, תמיד הייתה שם העוגה הזאת , מוכנה לאורח שיפתיע או סתם להתפנק בחורף עם התה החם.

את העוגה אני מכינה עם לימון טרי – אני מאוד אוהבת את השילוב של לימון ושקדים.

(אפשר להכין גם עם תפוז או לשלב את שניהם).

העוגה היא פרווה ומאוד מתאימה לקינוח ארוחות השבת .

איך מכינים עוגת בסטליאן – טורט שקדים והדרים מהמטבח הטריפוליטאי ?

תבנית גדולה 26 או סיר פלא או 2 תבניות אינגליש קייק גדולות

עוגת בסטליאן המצרכים –

5 ביצים מופרדות

כוס עד כוס ורבע סוכר

שקית וניל

1/3 כוס מיץ לימון טרי

3 כפות מים

1/2 כוס שמן

גרידה מלימון שלם

כוס קמח

קורט מלח

כפית אבקת אפייה

כוס שקדים טחונים

כף תמצית שקדים

2 כפות רוזטה

 

לציפוי – לא חובה אבל מוסיף אקסטרא טעם.

1/2 כוס אבקת סוכר

1/4 כוס רוזטה (או ת. שקדים עם מעט מים)

גרידה מלימון

כפית מיץ לימון

שקדים פרוסים

 

הכנת העוגה –

מקציפים את החלבונים עם הסוכר.

בקערה נוספת טורפים את החלמונים עם השמן,הלימון,מים, וניל,גרידת לימון,ת. שקדים ורוזטה.

מערבבים את היבשים ומשלבים לחלמונים.

מקפלים את תערובת החלבונים לתערובת החלמונים.

מערבבים לתערובת אחידה.

מעבירים לתבנית משומנת – מומלץ לרפד תחתית התבנית בנייר אפייה.

מכניסים את העוגה לתנור מחומם על 175 כ- 45 דקות.

 

לאחר שהעוגה התקררה מכינים את הציפוי.

מצפים את העוגה ומקשטים בשבבי שקדים מולבנים.

אם לא רוצים ציפוי אפשר לקשט באבקת סוכר !

עוגה מהממת – רכה ואוורירית עם טעמים נפלאים !

בסטליאן עוגת טורט שקדים והדרים מהמטבח הטריפוליטאי ,

עוגה מעולה לפינוק ולארוחות השבת !

כאן מתכונים נוספים מהמטבח הטריפוליטאי שלי 

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

ואם אתם מכינים משהו מהבלוג – אל תשכחו לשלוח תמונה

 

 

תגובות

תגובות