אין כמו סלט חצילים ולא משנה באיזה טעם ובאיזה צורה .
הכי אוהבת את הירק הזה.
ירק טעים בשרני שאפשר להכין ממנו שלל מטעמים.
השבוע הכנתי את הסלט הנפלא הזה ואני משתפת מתכון לקראת שבת .
תכינו אותו ממש בקלות .
את החצילים אני לא מטגנת אלה אופה בתנור (כמו טיגון)
אם אתם אוהבים מטוגן – אין בעיה – הסוד לחציל מטוגן שלא סופג שמן הוא פשוט לטבול את הקוביות בחלבון של ביצה ואז לטגן.
המרכיבים-
2 חצילים חתוכים לקוביות
עגבניה בשלה גדולה
פלפל אדום
2 שיני שום כתושות
פלפל ירוק חריף (במידה ולא אוהבים חריף, אל תשימו)
חצי כפית סוכר
מלח
קורט כמון
פלפל שחור מעט
קופסה קטנה עגבניות מרוסקות דק
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה –
משמנים (בשמן זית) היטב נייר אפייה ומניחים את קוביות החצילים סביב , מערבבים מעט שהשמן יגיע לכל הקוביות .
אפשר לזלף מעל עוד טיפה שמן.
מניחים גם את הפלפל האדום בתבנית.מכניסים לאפייה 190 מעלות 20 דקות .
מעבירים למצב גריל , הופכים את החצילים ואופים עד שהם מזהיבים יפה.
מוציאים את התבנית ומניחים בצד.
את הפלפל קולפים וחותכים לקוביות.
במחבת רחבה , מחממים מעט שמן זית, מוסיפים עגבניה קוביות , שום כתוש, פלפל חריף.
מבשלים כמה דקות עד שהעגבניה מתרככת.
מוסיפים את קופסת העגבניות , תבלינים ומבשלים כמה דקות. מוסיפים את קוביות החצילים והפלפל.
מערבבים היטב ומבשלים כמה דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.
סוגרים את האש ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.
מקררים ומגישים.
מתכונים לכל הסלטים שלי בלחיצה כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן והצטרפו לקבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר
אוהבים סלטים ?
מתכון מדהים!!!
תודהה רבה!
לא ברור מה עושים עם הפלפלים. קולים גם אותם בתנור?
תודה על המתכון