הלחם הכי בריא – מתכון ללחם כוסמין מלא 100%

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

 

 

 

הלחם הכי בריא – מתכון ללחם כוסמין מלא 100%.

הכוסמין כבר ידוע ביתרונות הבריאותיים שלו.

אין יותר כיף מלהכין לחם טרי בבית.

כשאתם מכינים את הלחם בבית אתם יודעים בודאות מה הכנסתם לתערובת ולכן מומלץ להכין בבית. הלחמים הקנויים יש בהם תמיד תוספות .

את הלחם לאחר האפייה אני חותכת לפרוסות ומקפיאה

וכך יש לי לחם טרי כל יום.

טרי וגם בריא !

הכנתי לחם מקמח כוסמין מלא 100% ללא תוספות של קמח אחר.

יצא לחם נהדר וטעים , קל מאוד להכנה.

מכינים ומשתמשים בקמח כוסמין מלא ממש כמו בקמח לבן רגיל.

הוא תופח יפה והלחם יוצא מושלם.

תכינו תבנית של חלה תבנית לחם אינגליש קייק רחבה וגבוהה

המצרכים-

חצי קילו קמח כוסמין 100% מלא

כף שמרים יבשים (10 גר’) או 25 גר’ טריים

כפית דבש /סוכר חום

10 גרם מלח (כפית מלאה)

כ- 420 גר’ מים  (כוס ועוד 2/3 )

*ניתן להוסיף חופן זירעי פישתן

אופן ההכנה –

ממיסים בקערת המיקסר את השמרים עם חצי כוס מהמים.

נותנים לתערובת כמה דקות לתסוס.

מנפים את הקמח ומוסיפים את המים ושאר המרכיבים.

לשים במיקסר כ- 8-10 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק רך חלק וגמיש.

במידה וחסר נוזלים תוסיפו ממש בטיפות.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית.

מתפיחים שעה (בקיץ) .

מורידים את הבצק על משטח עבודה ויוצרים בעדינות כיכר לחם .

על נייר אפייה מפזרים אם רוצים ציפוי – מעט שומשום אפשר גם קצח , ומגלגלים את הכיכר כך שיתכסה בשומשום.

מעבירים לתוך התבנית עם הנייר אפיה.

מתפיחים עוד כ 40 דקות מכוסה בניילון לא הדוק.

מכניסים לתנור 190 מעלות לאפייה של כ- 40 דקות (סה”כ)

15 דקות אחרונות של אפייה להוריד טמפרטורה ל 180 – לחלץ את הלחם מהתבנית ולהניח על הרשת.

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

Subscribe
Notify of
9 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אלכס
1 year ago

הלחם יצא פשוט מושלם אפילו שהתבלבלתי והשתמשתי בכוסמין לבן ואז הייתי צריכה להוסיף עוד קמח … הילדים גם אהבו תוך שעה נשאר חצי לחם. תודה על מתכון קל וטוב.

IMG-20220613-WA0036.jpeg
מלי
1 year ago
Reply to  אלכס

המתכון ללא שמן???

אורלי אוסקר
1 year ago

וואוו ניפלא! בידיוק חיפשתי מתכון כזה
תודה רבה אנסה מחר