הכנתי מאפה חגיגי מבצק עלים במילוי טעים של פטריות טריות.
מאפה צמחוני לכל האורחים גם לאלה שלא אוכלים בשר.
מאפה שיתאים לכם לחג סוכות קצת לגוון בין שאר המטעמים שתכינו.
הוא טעים והוא קל להכנה ואין בו בשר , מתאים לכולם.
גם הילדים אהבו.
המילוי עשיר בטעמים והמאפה נראה משגע ויפייפה על השולחן.
המצרכים-
חבילה בצק עלים שמרית
בצל גדול קצוץ
תפוח אדמה מבושל
סלסלת פטריות טריות פרוסות
ביצה
מלח
פלפל
מעט בזיליקום יבש (לא חובה)
מעט אגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה –
מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שהוא הופך לזהוב .
מעבירים לקערה. ממשיכים ומטגנים במחבת את הפטריות עד שהן מורידות מהנפח.
מרסקים את תפוח האדמה לפירה .
מוסיפים לקערה. פטריות ותפוח אדמה .
מערבבים עם הביצה והתבלינים.
מקררים היטב את המלית.
פותחים את הבצק .
מניחים במרכז הבצק את כל המלית.
חותכים בצדדים לפרוסות כדי לסגור יפה את המאפה.
אפשר גם לגלגל לכרוכית באופן הכי פשוט.
מורחים ביצה למעלה ומכניסים לתנור 180 מעלות טורבו, עד לאפייה יפה וזהובה.
כ- 40 דקות.
- כדי להפוך מתכון לטבעוני – פשוט תורידו את הביצה מהמתכון
View this post on Instagram
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !