בצק פריך רב תכליתי מהיר – מתאים לשטרודלים פריכים ,בורקס וכל המאפים מבצק פריך גם מלוח גם מתוק
זהו בצק שכדאי לכם לאמץ ,במיוחד עכשיו לפני שבועות.
הוא מהיר להכנה עם מעט מצרכים , נוח לעבודה וגם מתאים להרבה מאפים.
תוכלו להכין ממנו שטרודלים – מלוחים וגם מתוקים במילוי גבינות ,מילויים פרווה עם ירקות,
מלוח או מתוק , מה שרק תרצו.
כמו כן מתאים למאפי בורקס מהירים
המילויים אתן למטה בהמשך.
טיפ לשבועות ובכלל באופן כללי – שבועות הוא חג מאוד יקר ואני ממליצה את הגבינות לקנות במשקל במעדניות של הסופר ולא מוצרים ארוזים של המחלבות שהם יקרים לפעמים פי 2 !!!
מצרכים לבצק –
200 גר’ חמאה
2/3 כוס מים רותחים
כף חומץ
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
2 כוסות ו3/4 קמח ( 380 גר’)
אופן הכנת הבצק-
מניחים בקערה חמאה
מוסיפים את המים סוכר מלח והחומץ.
מערבבים מעט ומוסיפים את הקמח . לשים ובקלות רואים איך נוצר בצק נהדר ומהיר.
הבצק מתאחד בקלות.
מניחים במקרר רבע שעה למנוחה עד שנכין את המילוי.
לחלק ל- 5-6 חלקים ולרדד אותו להכנת שטרודלים או כל מה שתרצו.
אפשר לאחסן גם במקרר אם נשאר ולהשתמש מאוחר יותר.
מילוי גבינה מעולה –
400 גרם גבינה למאפים/ריקוטה (כאן מתכון להכנה )
150 גרם גבינה צהובה מגורדת גאודה או אחרת – קצ’קבל זה מעולה
50 גרם גבינת עיזים קשה מגורדת (תוספת שאני אוהבת להוסיף)
250 גרם צפתית מפוררת
ביצה
פלפל שחור
מחלקים את תערובת הגבינה ל- 4 ולכל חלק אני מוסיפה משהו אחר.
זיתים פרוסים
בצל ירוק קצוץ
100 גרם תרד חלוט סחוט וקצוץ
שום כתוש ושמיר קצוץ
עגבניות מיובשות וכו…
כל מה שאתם אוהבים
מילוי פרווה –
מטגנים בצל קצוץ
מוסיפים סלסלת פטריות פרוסות דק דק.מקפיצים כמה דקות
מוסיפים מעט בזיליקום קצוץ/יבש מפורר
מלח
פלפל שחור.
(את הפטריות אפשר להחליף בכל ירק כמו מנגולד או תרק, חצילים צלויים ,בטטה אפויה וכו…)
מילוי גבינה מתוק-
400 גרם גבינה למאפים כמו טבורוג/ריקוטה וכו… (כאן מתכון)
חצי כוס סוכר
ביצה קטנה
סוכר וניל
גרידה מלימון
כף קמח/סולת /קורנפלור
צימוקים בחופן
בצק פריך רב תכליתי מהיר – מתאים לשטרודלים פריכים ,בורקס וכל המאפים מבצק פריך גם מלוח גם מתוק
אופן ההכנה –
מחלקים בצק ל- 5
מרדדים כל חלק למלבן דק בעוביו.
חוצים באמצע – מכל חלק נכין כרוכית אחת
מניחים מלית גבינה בקצה לאורך
מגלגלים סביב המילוי עוטפים בסיבוב אחד.כמו גליל חלול.
ומניחים על ניר אפיה בתבנית.
אפיה כחצי שעה 180 מעלות.
חג שמח 🙂
כאן תוכלו לגלוש לכל מתכוני שבועות אצלי באתר
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן והצטרפו לקבוצת ווטסאפ שלי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.
בוקר טוב
האם ניתן להקפיא אחרי האפיה?
כן