פרחי פילו במילוי תפוחים – הקינוח שתמיד גונב את ההצגה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

פרחי פילו במילוי תפוחים – הקינוח שתמיד גונב את ההצגה

בצק פילו מתפצפץ בפה מלא בתפוחים רכים בניחוח קינמון – אין קינוח יותר שווה מזה

יש עוד כמה חגים לפנינו וכמובן שבתות ,

אז כדאי לאמץ את המתכון הפשוט והקל שלפניכם.

מתאים לכל אירוח וגם קינוח שאהוב על כולם .

עונת התפוחים הטעימים היא העונה של החגים.

הם עסיסיים ויש מלא זנים של תפוחים.

כעקרון אפשר להכין מילוי מכל תפוח שיש לכם במקרר.

דווקא בחרתי להכין הפעם מתפוחי גאלה עונתיים – אני מאוד אוהבת את הסוג הזה של התפוח ובמילוי עוגת תפוחים הוא מושלם.

אין בו הרבה מים כך שגם בבישול וגם אחרי כמעט ולא מגיר נוזלים.

מתאים במיוחד למילוי של עלי פילו.

המצרכים –

8 עלי פילו גדולים

חמאה מומסת כ- 30 גרם או שמן לפרווה

8 תפוחי גאלה או רויאל או כל תפוח שיש לכם 

תפוח אחד גראני סמיט (הירוק )

2 כפות סוכר (אפשר יותר לי זה מספיק)

כפית גדושה קינמון

כפית גרידה של לימון טרי

כפית מיץ מהלימון

 

אופן ההכנה –

קולפים את התפוחים-

את התפוח הירוק מגרדים , שמים בסיר עם 2 כפות סוכר ומתחילים לבשל על אש נמוכה.

את תפוחי הגאלה חותכים לקוביות .

מוסיפים לסיר ומערבבים .

מבשלים על האש בערך כ- 10 דקות .

התפוחים כמעט ולא מגירים נוזלים.

מוסיפים את הקינמון , לימון וגרידת הלימון .

מורידים מהאש ומקררים היטב .

(חשוב ! לבדוק שאין נוזלים לפני שמורידים מהאש .)

פותחים עלה פילו אחד .

מברישים ממש במעט חמאה .

מקפלים לחצי.

מסובבים במרכז את העלה בצורת שבשבת .

מניחים כמות נאה מהמילוי במרכז (אפשר לשקול ולחלק באופן שווה ל-8 )

סוגרים מהצדדים תוך כדי הברשה של החמאה גם מעל הפרח השלם.

מניחים בתבנית .

את התהליך איך הכנתי תוכלו לראות בסרטון המצורף למטה .

אופים את הפרחים כחצי שעה או יותר על 180 עד שממש זהוב יפה .

מניחים בצלחת הגשה יפה , בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments