שניצל’ה – קציצות חזה עוף מטוגנות מהמטבח הרומני.
חמותי ז”ל נהגה להכין אותם בשבתות כשהיינו באים לארוחות .
תמיד מוגש עם פירה תפוחי אדמה וכרוב מאודה ברוטב עגבניות.
אצל חמותי הקציצה הייתה – שום עם בשר… מלא מלא שום !
אני מכינה עם מעט שום, שיהיה יותר מעודן . מי שאוהב,יכול להוסיף .
הקציצות מאוד פשוטות בלי הרבה תבלינים – פשוט טעים!
קציצות עוף מטוגנות מהמטבח הרומני
המצרכים-
800 ג”ר חזה עוף טחון
2-4 שיני שום כתושות ( אפשר להוסיף לפי טעם אישי)
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
מעט פפריקה מתוקה
מלח,פלפל
צלחת עם פרורי לחם לציפוי לפני הטיגון
יש לכם אינסטגרם ?
זה הזמן ללחוץ כאן ולהצטרף אלי לסטוריס ולתמונות מהמטבח !
אופן ההכנה-
לערבב את כל החומרים לתערובת אחידה . להניח בקירור לכחצי שעה.
להניח בצלחת פרורי לחם , ליצור קציצות שטוחות.
אם דביק אפשר להרטיב מעט את כפות הידיים.
מצפים את הקציצות בפרורי לחם ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב יפה.
מוגש לצד פירה וכרוב מאודה ברוטב עגבניות.
מתכון לכרוב מאודה-
1 בצל קצוץ לטגן במעט שמן, להוסיף 1/2 כרוב חתוך לפרוסות
לאדות מעט ולהוסיף כף גדושה רסק עגבניות, מלח, פפריקה פלפל שחור ומעט סוכר.
להוסיף כחצי כוס מים , להעביר לאש נמוכה , לבשל 30-40 דקות.
כאן מבחר מתכונים מהמטבח הרומני
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
מתנות קטנות האינסטגרם
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני