שבלולי שמרים ריקוטה פרג ושקדים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

שבלולי שמרים מבצק עשיר, 

במלית מוגזמת של כל האהבות שלי – פרג, ריקוטה וגם שקדים .

תוספת שתגוון את העוגות השמרים הרגילות ותקפיץ את השולחן !

מלית ריקוטה קטיפתית בתוספת מפתיעה של  זירעי פרג ושקדים,

הכל נספג בתוך בצק השמרים שמקבל באהבה את כל הטעמים !

להשלמת הביס הכנתי ציפוי של הסינבון האמריקאי אבל ממש בקטנה.

רוטב שמנת מתוק בניחוח של רום 

הכנת הבצק- ל יצירת 2 מאפים של שבלולים בתבנית מלבנית בינונית- 

או תבנית גדולה של התנור 

חצי קילו קמח 

כף שמרים יבשים

175 גר' חמאה

2 חלמונים

1/4 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

גרד מלימון

חצי כפית מלח

כ- כוס חלב 

המלית – 

350 גר' ריקוטה

1/2 כוס סוכר

1/3 כוס קמח שקדים

כף זירעי פרג (לא טחון)

גרידה מלימון שלם

כפית מיץ לימון

כפית ת.שקדים

וניל

חלמון

כפית קורנפלור

לרוטב השמנת-

2 כפות גדושות מסקרפונה

1/4 כוס שמנת מתוקה

2-3 כפות חלב

2 כפות אבקת סוכר

כמה טיפות רום איכותי/אפשר גם וניל מה שאוהבים

 

הכנת הבצק-

מערבבים את השמרים ברבע כוס חלב וכפית סוכר . משאירים  בצד להתפחה, כ-5 דקות.

 

מניחים במיקסר את הקמח – מנופה.

מוסיפים סוכר , חלמונים, עיסת השמרים, וחלב .

מתחילים ללוש כ- 5 דקות לישה איטית,  מוסיפים את החמאה.

לקראת הסוף משלבים גם את המלח וגרד הלימון. זמן הלישה במיקסר כ 10 דקות.

הבצק צריך לצאת רך וגמיש.

מעבירים לקערה מכסים בניילון לא הדוק מתפיחים כשעה.

לאחר שעה מורידים את האויר מהבצק ,מעבירים לקערה ועוטפים בניילון לא הדוק.

מכניסים למקרר ללילה.

 

מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.

מחלקים את הבצק ל -2 

מרדדים כל חלק למלבן גדול ודק.

מורחים מחצית מהמלית על הבצק .

חותכים את הבצק לרצועות שוות בגודלן.

מגלגלים כל חלק לשבלול ומניחים בתבנית .

     

לאחר שהשבלולים תפחו כשעה ורבע מכניסים לתנור מחומם 175 מעלות

כחצי שעה או עד שהמאפים מזהיבים יפה.

     

 

טורפים את כל המרכיבים ומזלפים מעל המאפים.

 

אוהבים שבלולים ?

אני ממש אוהבת ויש לי הרבה כאלה בבלוג 

כאן כל מתכוני השבלולים שלי !

 

כאן עוד מתכונים עם ריקוטה 

 

ואם אתם אוהבי פרג ומכורים כנסו לכל מתכוני הפרג שלי 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments