רצועות עוף ברוטב דבש לימון וטריאקי
רצועות עוף מצופות בבלילת טמפורה שמכינים בבית , ברוטב לימון דבש וטריאקי
אחד המאכלים האהובים אצלנו בבית.
ושתדעו שהשיטה של טיגון עוף בבלילה בשמן עמוק סופג הרבה פחות שמן מטיגון שניצלים למשל!
אז רוצו להכין כי כולם אהבו וזה מאכל קוצר מחמאות.
רוטב הלימון עם הדבש והטריאקי יוצר שילוב טעמים נהדר
ומכינים אותו ממש בקלות.
איך מכינים רצועות עוף ברוטב דבש לימון וטריאקי ?
המצרכים-
500-600 גר’ פילה עוף או חזה עוף פרוס לרצועות
הבלילה לציפוי-
3/4 כוס קמח
רבע כוס קורנפלור
חצי כפית סודה לשתייה
כ- כוס ורבע בירה לבנה או מי סודה
אם אין אז מים קרים
מעט מלח ופלפל שחור
לרוטב לימון-דבש
מעט שמן זית
שן שום כתושה (לא חובה אבל מוסיף המון)
חצי לימון סחוט
2-3 כפות רוטב טריאקי או סויה
2 כפות דבש
מעט מים כרבע כוס
מלח
פלפל שחור
קליפת לימון מגורדת להגשה ופרוסות בצל ירוק
אופן ההכנה –
- חותכים את העוף לרצועות אצבע
- מערבבים את מצרכי הבלילה לציפוי לתערובת שנראית כמו טחינה.
- מכניסים את רצועות העוף לתוך הבלילה .
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הרצועות להזהבה יפה.
- מכינים במחבת רחבה את הרוטב
- מחממים מעט שמן זית עם שן שום כתושה ומשלבים את שאר המרכיבים ומעט מים.
- מבשלים 1-2 דקות .
- את רצועות העוף המטוגנות מעבירים למחבת ומערבבים היטב כך שיצופו ברוטב.
- להגשה – מעט בצל ירוק וגרידה מלימון
רצועות עוף ברוטב דבש לימון וטריאקי – רוצו להכין שווה ממש !