רולדת שמרים קרם גבינה ודובדבנים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

רולדת שמרים אלוהית לכל אוהבי שמרים וגבינה.

המילוי קרם גבינה – מילוי של תערובת עוגת גבינה ובתחתית מלית דובדבנים שמעשירה את 

העוגה לביס מושלם !

חידוש מושלם לעוגות השמרים שלכם לקראת שבועות , 

האורחים שלי "עפו"על זה …

 

 

בצק שמרים קלאסי הכי טוב שתכינו רך ונמס בפה כמו סופגניה טובה….

 

אני משתמשת רק בחלמונים בבצק  שיוצא עשיר ורך כמו בצק בריוש.

בחלבונים עשיתי שימוש במלית.

הבצק מספיק ל- 5 עוגות בגודל אינגליש קייק.

 

קילו קמח

1/2 כוס סוכר

2 כפות שמרים יבשים

4 חלמונים

4 כפות שמן

300 גר' חמאה

גרד מלימון

וניל

כפית מלח

כ- 2 כוסות חלב 

 

מילוי הגבינה-

2 חלבונים מוקצפים 

2 כפות סוכר

3 כפות אינסטנט פודינג

כפית קורנפלור

כפית גרד לימון

2 כפות גדושות גבינה לבנה

כף גדושה שמנת חמוצה

2 כפות סוכר

וניל

2 כפות גדושות מלית דובדבנים-

 

 

הכנת הבצק-

 

בכוס מערבבים שמרים עם מעט חלב וסוכר. מניחים להתפחה של כ- 5 דקות.

מניחים במקסר  קמח מנופה, תערובת שמרים, חלמונים,שמן,סוכר וחלב.

מתחילים בלישה איטית. לאחר כמה דקות משלבים קוביות חמאה בהדרגה,

ממשיכים ללוש מספר דקות, עד לקבלת בצק רך  וגמיש.

מניחים בקערה להתפחה של כשעה.

מכניסים לקירור – 4 שעות לפחות.

מחלקים בצק ל- 5

 

 

הכנת המלית- הכמות לעוגה אחת בלבד !

מקציפים חלבונים עם סוכר , משלבים את הפודינג.

מסננים את הגבינה והשמנת מנוזלים כשעה לפחות.

מערבבים גבינה עם 2 כפות סוכר וגרד לימון.

מאחדים לתערובת הקצף.

משטחים את הבצק למלבן גדול

מניחים על נייר אפייה

מורחים את מלית הדובדנים במרכז המלבן ומניחים מעליה את תערובת הגבינה.

  

חותכים את השוליים לרצועות וסוגרים מעל המלית 

מניחים להתפחה לחצי שעה 40 דקות.

מורחים בביצה טרופה ומכניסים לאפייה תנור מחומם על 180 מעלות.

כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים במי סוכר.

בתאבון!

חג שמח 🙂

כל מתכוני שבועות שלי 

 

עוגות הגבינה שלי  

 

אהבתם ? הכנתם ?

 

אשמח לתגובתכם <3

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments