רולדת שוקולד קוקוס – כאן שני מתכונים לאותה עוגה !
כולכם ודאי נתקלתם בסירטון של הרולדה הזו ,כמו המון סירטוני אוכל שמשגעים את הרשת.
העוגה הזאת מופיעה בהמון סירטונים ברחבי הרשת ,בעיקר בעמודי אינסטגרם שונים .
השבוע נתקלתי בתמונה של הרולדה, בעמוד של אורלי הופמן חובבת קונדיטוריה מוכשרת ומחוננת .
עמוד מפואר ומתוק עם עוגות הכי מיוחדות שיש !
מי שעדיין לא עוקב אחרי אורלי – ממליצה ממש ,
כאן קישור לעמוד של אורלי
אורלי המוכשרת, הכינה את העוגה בגרסת הבאונטי – חטיף השוקולד קוקוס האהוב.
ביקשתי מאורלי את המתכון והיא נענתה בשמחה.
המתכון של אורלי – מתכון חלבי ועשיר מאוד.
החלטתי לאתגר את עצמי ולהכין את אותה עוגה בגרסה פרווה /טבעונית ללא מוצרי חלב והיא יצאה מעולה !
וכך יש את העוגה בשתי גירסאות ושתיהן מעולות .
מה שנשאר לכם רק לבחור ולהכין !
וכמובן לשתף בתמונות שלכם !
כאן הסירטון מאחד העמודים באינסטוש –
זו התמונה של הרולדה של אורלי
מתכון לרולדה חלבית
המתכון לרולדה שוקולד וקוקוס של אורלי – עוגת רולדת שוקוקוס
המצרכים לעוגה –
4 ביצים
כוס סוכר
שקיק סוכר וניל
2 כוסות קמח
שקיק אבקת אפיה
חצי כוס שוקולית
חצי כוס קקאו
כוס שמן
2 כוסות חלב פושר
מחממים תנור 170 מעלות משמנים תבנית 24 או 20/30
אופן ההכנה-
מקציפים יחד ביצים סוכר וסוכר וניל כחמש דקות לתערובת תפוחה ובהירה.
מזרזפים פנימה שמן.
מנפים יחד קמח, א. אפיה שוקולית וקקאו ומוסיפים לסרוגין עם החלב החמים.
יוצקים לתבנית ואופים כ 40 דקות.
מצננים.
הכנת הרולדה-
מכינים –
כוס קרם קוקוס
50 גר’ שמן קוקוס מומס
מפוררים את העוגה אל תוך קערה גדולה בעזרת מועך פירה או הידיים. יוצקים מעל קרם קוקוס ושמן קוקוס ומערבבים היטב.
פורסים על משטח העבודה יריעה גדולה של ניילון נצמד.
מניחים מעל נייר אפייה. מסדרים על נייר האפייה את תערובת העוגה המפוררת ,
מניחים מעל נייר אפייה נוסף ומרדדים עד קבלת רולדה חלקה, כגודל נייר האפייה.
מיישרים בסכין קצוות מיותרים.
מצרכים להכנת המלית-
100 גר’ שוקולד לבן
50 מ”ל שמנת מתוקה(1)
200 מ”ל שמנת מתוקה(2)
2 כפיות אינסטנט פודינג וניל
2 כפיות אבקת סוכר
כוס פתיתי קוקוס טחון
הכנת המלית-
מרתיחים 50 מ”ל שמנת. יוצקים על גבי השוקולד וממיסים.
מקציפים 200 מ”ל שמנתעם הפודינג ואבקת הסוכר.
לקראת סיום ההקצפה מוסיפים שוקולד מומס ופתיתי קוקוס.
מורחים בשכבה אחידה את המלית על הרולדה ,
להשאיר קצוות נקיים. לגרר 2 קוביות שוקולד על הקרם.
לגלגל מלמטה למעלה את הרולדה בצורה הדוקה , להיעזר בנייר האפייה לגלגול צמוד והידוק. לעטוף את הרולדה בנייר האפייה ובניילון הנצמד שהנחנו מתחת ולקרר 6 שעות.
הציפוי-
150 שוקולד חלב
כף שמן קנולה
ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על גבי בן מארי. מוסיפים את השמן ומערבבים לאיחוד. מוציאים את הרולדה ומניחים על גבי רשת שמונחת על גבי תבנית עמוקה ויוצקים את הציפוי באופן שווה על הרולדה.
מתכון לרולדה פרווה / טבעונית
המתכון שלי –
רולדת שוקולד וקוקוס פרווה טבעונית !
שלבי הכנת העוגה-
מכינים עוגת שוקולד ממש קלה להכנה.
לאחר שהעוגה התקררה מפוררים אותה .
מוסיפים קרם שוקולד ונוזלים לקבלת תערובת כמו של עיגולי שוקולד.
משטחים על גבי נייר אפייה למלבן גדול
מכינים קרם פנימי לבן שעשוי מקוקוס
מגלגלים בעזרת הנייר לרולדת.
מקררים ומצפים בקרם שוקולד .
המצרכים להכנת העוגה –
עוגת שוקולד טבעונית
כוס ורבע קמח 170 גר’
3 כפות קקאו
1/2 כפית סודה לשתייה
כפית אבקת אפייה
סוכר וניל
2/3 כוס סוכר 120 גר’
200 מ”ל נוזלים – חלב צמחי אורז או אחר או מים /מיץ תפוזים
1/3 כוס שמן
כף חומץ
המצרכים לתערובת העוגה לאחר שמפוררים אותה –
3/4 כוס קרם קוקוס (או חלב צמחי)
100 גר’ שוקולד מריר
2 כפות שמן קוקוס
כף רום
מצרכים למלית הקוקוס-
3/4 כוס קרם קוקוס
1/2 כוס קוקוס
1/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
כפית קורנפלור
להקצפה – 1/2 מיכל של שמנת צמחית (או הכנת קצפת מקרם קוקוס כאן ההוראות)
הציפוי –
100 גר’ שוקולד מריר
2 כפות שמן
הכנת רולדת שוקולד וקוקוס טבעונית –
הכנת העוגה –
בקערה אחת מניחים סוכר ונוזלים טורפים היטב .
בקערה שניה מערבבים את היבשים. מוסיפים אותם לתערובת הנוזלים . טורפים היטב לתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית 20/30 על גבי נייר אפייה.
אופים כ- 20-25 דקות.
לאחר שהעוגה התקררה מפוררים אותה לתוך קערה.
ממיסים את השוקולד במיקרו עם השמן.
משלבים לתוך הפירורים את קרם הקוקוס, השוקולד המומס והרום.
מערבבים לתערובת אחידה .
מכינים את המלית –
מניחים בקלחת את קרם הקוקוס , הקוקוס, סוכר ,וניל וקורנפלור.
מבשלים כמה דקות עד להסמכה קלה.
מקררים היטב.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומשלבים לתערובת הקוקוס.
מכינים נייר אפייה ובהמלצת אורלי, משטחים ניילון נצמד ועליו מניחים את הנייר.
מרדדים את בצק העוגה למלבן גדול.
מיישרים הקצוות.
מורחים את הקרם באחידות על גבי הבצק.
מגלגלים בעזרת נייר האפייה והניילון לרולדה.
מכניסים לקירור – אני הכנסתי למקפיא ל 2-3 שעות.
ממיסים את השוקולד במיקרו משלבים שמן ומצפים את העוגה .
חותכים את הרולדה רק אחרי שהתייצבה בקירור !
רוצו להכין זה פשוט מעדן !
לא משנה באיזה גירסה – שוקו- קוקוס טעמים שמתחברים מעולה !
ואם הכנתם אשמח לשיתוף גם בפייסבוק וגם באינסטגרם !
תייגו אותי @bake_cook_food
או את אורלי @orlihoffman
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !