קרם שניט אמיתי – מתכון של פעם – קרמשניט

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_1857

 

IMG_1845

 

קרם שניט אמיתי כמו של פעם . 

עוגה השייכת למטבח האירופאי -אוסטרי- רומני-הונגרי.

בילדותי העוגה שהייתה הכי אהובה והכי פופולרית בכל הקונדטוריות .

שכבות של בצק עלים ובפנים קרם בטעם אלוהי.

כיום הוא כבר נקרא בשם מילפיי, אבל אצלנו בבית עדיין קוראים לו קרמשניט כמו פעם.

אפשר להכין אותה כמה שעות לפני שבאים האורחים.

כחצי שעה עבודה ויש לכם עוגה מפוארת.

צריך רק דפי קרם שניט מוכנים או אם רוצים לשבח את טעם העוגה,

אופים בצק עלים חמאה 

לפני שמתחילים חשוב מאוד!  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

איך מכינים קרם שניט – קמשניט אמיתי ? 

 

המצרכים לקרם פטיסייר לקרם שניט – 

 

3 כוסות חלב

תוכן של מקל וניל.
3 ביצים (זה לא טעות ! המתכון המקורי הוא עם ביצים שלמות – מי שרוצה אפשר להחליף ב- 5 חלמונים )
3/4 כוס סוכר
6 כפות קורנפלור

120 ג”ר חמאה

אבקת סוכר

בצק עלים חמאה ( או עלים מוכנים)

אופן ההכנה-

לחמם בסיר כבד מנירוסטה 2 כוסות חלב ווניל.

בקערה אחרת לערבב קורנפלור, כוס חלב וסוכר. בכלי אחר לטרוף היטב ביצים ולאחד תערובת הביצים לתערובת הקורנפלור.
לעבוד עם מקצף ידני – להקציף היטב את התערובת ללא גושים.
לקחת מעט מהחלב החם ולהוסיף לתערובת (להשוואת טמפרטורה),

להוסיף את כל התערובת לחלב בסיר ולהמשיך לטרוף כל הזמן על אש נמוכה כדי שלא יווצרו גושים,

עד להסמכת התערובת לדרגה של קרם, בערך 10 דקות.
לקרר את הקרם. במערבל להקציף היטב את החמאה, להוסיף את הקרם כף אחר כף בהדרגה,

להקציף עוד כמה דקות עד לקבלת קרם אוורירי.

IMG_1844
לשטח על דפי העלים ולקרר היטב.

IMG_1847

IMG_1859

אפשר לפני האפייה לחתוך את הבצק לריבועים שווים ולהכין כמנות אישיות !

עוגה שבהחלט מגיע לה לחזור ולהיות פופולרית 🙂

מתכון לבצק עלים בייתי – כנסו כאן מתכון מפורט ותמונות

חצי קילו קמח

3 כפות שמן

2 כפות חומץ

חצי כפית מלח

כפית סוכר

כוס ורבע מים

למריחה 200 גר’ חמאה .

מניחים את כל המצרכים ללא החמאה , במעבד מזון ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.

מכניסים למקרר למנוחה של שעתיים.

פותחים את הבצק למלבן גדול מחלקים ל-3 מלבנים שווים.

מורחים את המלבנים בחמאה. מניחים מלבן מעל מלבן

מקפלים את המלבן הגדול שהתקבל,  ל- 3 ומכניסים לקירור – לילה.

למחרת מרדדים את הבצק למלבן דק וגדול ושוב מקפלים לרצועת מלבן אחת ואז ל- 3 לקבלת ריבוע.

הבצק מוכן לאחר ששהה עוד כשעתים לפחות במקרר.

 

עוד מתכונים ממזרח אירופה כנסו ל-

מטבח רומני 

מטבח אוסטרי 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

מצטרפים לקבוצת התפריט היומי 

כאן מתכונים לשבועות 

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי מתכונים ישירות לנייד !

חזרה לעמוד הראשי 

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

Subscribe
Notify of
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
יעל בראון
1 year ago

שלום רב
יש לי שאלה בקשר לעוגה קרם שניט של פעם, כשהגעתי לשלב של הוספת קרם הפטיסייר המקורר אל החמאה המוקצפת , לפי הכלל , כף אחרי כף , נישבר לי הקרם ונעשה גרגירי , בקיצר נהרס…מה לא עשיתי נכון?
אשמח להתייחסותך.

אורנה
9 months ago

מדוע לא ניתנה תשובה לשבירת הקרם ?
נא התיחסותכם בבקשה

ניצה ה
8 years ago

ברכות על הזכיה