קציצות דגים ברוטב

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף כאן, עם פלפלים קלויים וחצילים.

תבשיל מופלא לערב שבת .

 

 קציצות עדינות מדג לברק טרי – ורכות מלאות בטעם,

מונחות בתוך רוטב חריף המשולב בפלפלים קלויים על האש וחצילים 

שניצלו בתנור. שילוב של עדינות עם חריפות יצא מושלם !

סיר של אהבה מלא בטעמים וריחות מופלאים !

איך מכינים קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף ?

 

כ- קילו וחצי עד 2 דג לברק טרי (או כל דג טרי אחר כמו דניס, מוסר ים,אמנון,סלמון  מה שאוהבים)

אחרי פילוט של הדגים, נותר כ- 600- 800 גר’ פילה דג נקי מעצמות ומעור.

2 פרוסות חלה רטובה סחוטה (החלק הלבן)/ בפסח מחליפים ב-2 כפות קמח מצה

ביצה

חופן נדיב עלי פטרוזיליה/כוסברה

3-5 שיני שום כתושות

בצל בינוני

גרידה מלימון 

מלח, פלפל, 

מעט פלפל חריף

אפשר להוסיף גם מעט כמון 

 

לציר עגבניות-

רבע כוס שמן זית/רגיל

5-6 שיני שום פרוסות

3 שיני שום כתושות

2 עגבניות בשלות פרוסות

חציל בינוני פרוס וחתוך לקוביות

2 פלפלים אדומים גדולים קלויים על האש או בתנור

1-2 פלפל ירוק חריף

פלפל צ’ילי חריף (לפי טעם אפשר יותר או פחות)

כפית פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

חצי כפית קימל טחון

חצי כפית כמון

2 כפות רסק עגבניות

 

להגשה- קוצצים 2-3 פרוסות של לימון כבוש 

אפשר גם פרוסות לימון טרי בלאדי 

מיץ מלימון טרי

חופן פטרוזיליה טרייה או כוסברה 

 

הכנת תערובת הדג-

מפלטים את הדגים ומוציאים עור ועצמות.

קוצצים היטב בסכין חדה או מעבירים במעבד מזון בפולסים ממש מעט עד

לטחינה גסה.

מעבירים לקערה.

טוחנים את הבצל והחלה, משלבים גם את הפטרוזיליה.

מעבירים לקערה ומוסיפים שום, ביצה תבלינים וגרידה של לימון.

משהים את התערובת במקרר כחצי שעה.

מכינים את הציר-

מניחים את קוביות החצילים על נייר אפייה משומן בשמן זית.

מטפטפים מעט שמן מעל ומכניסים לתנור 190 מעלות עד להשחמה יפה.

תהליך שחוסך טיגון ושמן. (אפשר לטגן בשמן עמוק- לא מומלץ).

את הפלפלים קולים על האש או בגריל בתנור.

מחממים סיר רחב על אש נמוכה עם השמן ומשלבים שום ותבלינים.

מוסיפים את העגבניות הפרוסות ואת הרסק.

קולפים את הפלפלים וחותכים לרצועות.

משלבים את החצילים והפלפלים לציר.

מוסיפים ככוס מים.

יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומכניסים לרוטב.

מבשלים כ- 20 דקות.

לפני ההגשה מפזרים את הלימון הכבוש והפטרוזיליה ומטפטפים לימון טרי מעל הקציצות.

מגישים עם חלה טרייה – מתכון לחלה בייתית מושלמת !

ובערב שבת זה מושלם !

קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף 

מתכון לקציצות דגים ברוטב חריף בשילוב פלפלים קלויים וחצילים !

האינסטגרם שלי כאן בואו לעקוב שווה במיוחד !

 

את קציצות דגים ברוטב אני מכינה בפסח גם עם פולים ירוקים 

כאן בתמונה קציצות דגים ברוטב שהכנתי מדג דניס טרי ופולים 

 

וכאן בתמונה – קציצות מדג סלמון – לפני שהכנסתי לרוטב טיגנתי קלות על מחבת נונסטיק עם ממש מעט שמן לצריבה יפה ואז הכנסתי לרוטב 

כמו שאתם רואים אצלי אין ארוחת שבת בלי קציצות דגים ברוטב ואני נוהגת כל פעם להכין אותם מדג אחר או בתוספות שונות ,כאשר המתכון הבסיסי הוא זהה !

תהנו ,תכינו ושתפו אותי בתמונות שלכם כאן בקבוצה שלי “התפריט היומי” 

כאן עוד רעיונות ומתכונים לארוחת שישי 

כל מתכוני הקציצות שלי  

וכאן מתכון לחלת שבת מהממת 

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף

חזרה לדף הראשי !

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments