קינואה – אוסף מתכונים טעימים ובריאים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

הקינואה כפי שידוע היא מזון בריא במיוחד , טעים ורב-תכליתי  ולכן, שווה לשלב אותה בתזונה שלכם!

אני משתדלת לשלב אותה בארוחות שלי

לפחות פעם בשבוע .

קינואה היא – סופר פוד אמיתי שיכול להיות מאוד טעים!

קינואה ידועה בכינוי “אם הדגנים” בשל ערכיה התזונתיים הגבוהים.

עשירה בסיבים ודלה בשומן.

הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים של קינואה:

  • מקור מצוין לחלבון צמחי: קינואה מכילה 8 גרם חלבון איכותי לכל כוס מבושלת, מה שהופך אותה למקור מצוין לחלבון עבור צמחונים וטבעונים. היא מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות הדרושות לגוף.
  • עשירה בסיבים תזונתיים: קינואה מכילה 5 גרם סיבים תזונתיים לכל כוס מבושלת, המסייעים לעיכול תקין, לתחושת שובע לאורך זמן ולשמירה על בריאות מערכת העיכול.
  • מקור מצוין למינרלים וויטמינים: קינואה עשירה במינרלים חשובים כמו מגנזיום, ברזל, זרחן, אשלגן וסידן. היא מכילה גם ויטמינים מקבוצת B, חומצה פולית וויטמין E.
  • עשירה בנוגדי חמצון: קינואה מכילה נוגדי חמצון רבי עוצמה המסייעים להגן על הגוף מפני נזקי רדיקלים חופשיים ומחלות כרוניות.
  • ללא גלוטן: קינואה מתאימה לאנשים הסובלים מצליאק או רגישות לגלוטן.
  • מקור אנרגיה מצוין: קינואה מכילה פחמימות מורכבות המספקות לגוף אנרגיה לאורך
    • זמן.
    • מתאימה לירידה במשקל: קינואה דלת שומן ועשירה בסיבים תזונתיים, מה שהופך אותה למזון משביע המסייע בשמירה על משקל תקין.

    בנוסף ליתרונות הבריאותיים, קינואה היא גם:

    • קלה להכנה- ניתן לבשל קינואה בקלות על הגז זמן בישול קצר ומהיר.
    •  ניתן להשתמש בקינואה במגוון מנות, כמו סלטים, מוקפץ, מרקים, תבשילים, קינוחים ואפילו קציצות.
    •  לקינואה יש טעם אגוזי עדין ומרקם מעט פריך, מה שהופך אותה לתוספת נהדרת לכל ארוחה.

    ניתן גם לטחון קינואה, ולהכניס את הקמח בכל דבר – פשטידות ומאפים וגם בהכנת לחמים, עוגיות ומוצרי מאפה אחרים.

תבשיל קינואה וירקות 

קינואה בשילוב ירוקות מוקפצים 

סלט קינואה עם כרובית טרייה 

תבשיל קינואה עם כרובית וחצילים 

שניצל חומוס עדשים וקינואה 

סלט קינואה עשיר כמו במסעדה 

מג’דרה משודרגת 

כאן תוכלו לגלוש לכל -המתכונים מומלצים שלי לקינואה –

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments