קיכלך / קיכלעך /סכרלך עוגיות הסוכר של סבתא

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קיכלך הן עוגיות סבתא מהמטבח האשכנזי .

קיכלך או קיכלעך ביידיש – פירושו עוגיות .

העוגיות האלה היו מונחות באופן קבוע, על השיש במטבח של  סבתא ציפורה – סבתא של בעלי, היא קראה להם סכרלך. 

עוגיות וניל מצופות סוכר קרנצ’יות במירקם של ביסקויט, מעולות עם התה או הקפה שהייתה מגישה לנו.

עוגיות ממש ממש פשוטות להכנה עם מצרכים הכי זמינים וזולים שיש, עם טעם של פעם.

זמן ההכנה ממש קצר – 10 דקות עבודה ועוד 10 דקות אפייה ויש לכם עוגיות לקופסת העוגיות בלי לעבוד קשה !

העוגיות במקור הן פרווה, עשויות רק משמן – אבל החמאה משדרגת אותן לרמה אחרת 🙂

המצרכים – כמות ל- 2  תבניות תנור

2 ביצים

1/2-3/4 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

50 גר’ חמאה רכה 

1/4 כוס שמן

2 ורבע כוסות קמח תופח ( או קמח רגיל עם חצי שקית א”א)

קורט מלח

תוספות – גרידה של תפוז או לימון מומלץ !

קינמון וסוכר לפיזור

זרעי פרג

אופן ההכנה –

בקערה המיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר והוניל לקצף תפוח.

משלבים את החמאה והשמן מקציפים ומוסיפים את הקמח, לעוד כמה שניות עירבול.

מעבירים לשיש ולשים מעט ידנית עד לקבלת בצק רך ונעים למגע.

(מעט רך יותר מבצק פריך רגיל ).

מרדדים את הבצק ,על נייר מקומח  לעובי של כ- חצי ס”מ.

קורצים עוגיות ומעבירים לתבנית על נייר אפייה.

זורים סוכר מעל העוגיות ומהדקים בעדינות – חלק אפשר גם סוכר עם  קינמון.

חלק הכנתי גם עם זרעי פרג וגרידה של תפוז –

משלבים לחלק מהבצק כפית גדושה זרעי פרג שלמים וגרידה של תפוז/לימון.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 175 מעלות אפייה של 10-12 דקות.

הזהבה ממש קלה של העוגיות.

והן פשוט נפלאות

מבחר מתכוני עוגיות

  • רוצים לשדרג את העוגיות – תוסיפו לבצק – חופן של אגוזים גרוסים , או שקדים
  • לפרווה – ממירים את החמאה ברבע כוס שמן

כאן מבחר מתכונים מהמטבח הרומני 

מוזמנים להצטרף לקבוצה   – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

מתכונים לפורים  – חוברת מתכונים לחג הכי מתוק בשנה 

המון מתכונים מהירים וקלים לוחצים כאן

מבחר מתכונים לשבת 

מתנות קטנות האינסטגרם 

 

דף הפייסבוק שלי מתעדכן כל יום במתכונים שווים במיוחד – מסמנים בלייק

ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments