פרחי פילו במלית פרגיות בצל שחום ודבש – מאפה משגע , מרשים וחגיגי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

השבת האחרונה הכנתי את הפרחים המשגעים האלה לארוחת הצהריים.

יצאו ממש טעימים שאני מאמצת את המתכון לפתוח איתו את החג ולהגיש כמנת פתיחה חגיגית.

בצק פילו דק דק במלית נהדרת של בשר פרגית עוף קצוץ עם המון בצל מקורמל ועוד כמה תוספות טעימות.

ממש בקלות מכינים את צורת הפרח והיא גם מתקבלת כמנה אישית יפה וחגיגית.

מכל עלה יצרתי מאפה פרח אחד

המצרכים –

חבילה עלי פילו שמרית

שמן למריחה על העלים או ספריי

500-600 גרם בשר פרגיות נקי וחתוך דק דק.

3 בצלים קצוצים

כף דבש

מלח,

פלפל שחור

חופן חמוציות

חופן מסמרי שקדים קלויים מעט/אפשר צנוברים.

מעט אגוז מוסקט מגורד

קורט קינמון

פרחי פילו במלית פרגיות בצל שחום ודבש – מאפה משגע , מרשים וחגיגי

אופן ההכנה –

מכינים את המלית

  • מטגנים את הבצלים ב 2-3 כפות שמן עד שהבצל מתחיל להתקרמל ולהזהיב .
  • מוסיפים לו את הדבש וממשיכים לקרמל עוד כמה דקות. מוציאים לצלחת
  • מוסיפים את הפרגיות למחבת ומטגנים היטב אבל לא לייבש רק עד שרואים צלייה קלה.
  • מעבירים את הבצל והפרגיות לקרש חיתוך ומקררים מעט ואז קוצצים קצת עם סכין חדה.
  • מעבירים לקערה ומוסיפים חצמוציות מסמרי שקדים ותבלינים.
  • מערבבים היטב.
  • פותחים את עלי הפילו ומניחים מגבת על העלים.
  • כל פעם שולפים עלה אחד מורחים בשמן , מגלגלים מהאמצע כמו שבשבת – איך מכינים ?  – יש סרטון למטה מצורף .
  • מניחים במרכז כף גדושה מהמלית.
  • סוגרים מכל הצדדים ומניחים על התבנית .
  • כך עושים עם כל העלים- מתיזים מעל כל הפרחים מעט ספריי שמן (או להבריש )
  • אופים בתנור 180 מעלות כ- 30 דקות
  • מברישים את המאפים בדבש מהול עם מעט מים ומגישים.

פרחי פילו במלית פרגיות בצל שחום ודבש – מאפה משגע , מרשים וחגיגי

הכל מצולם ומוסבר בסירטון למטה

חוברת מתכונים לראש השנה 

מתכונים מהירים וקלים 

מתכונים לארוחות השבת 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments