הכנתי בשבת האחרונה תבנית עוף נהדרת .
המתכון פשוט עם מרכיבים שיש בכל מקרר ,
והטעם משגע – שווה וכדאי להכין
אני מתחילה את ההכנה על הגז ואחר כך מעבירה לתנור להמשך בישול.
מתקבל עוף משגע בטעם נפלא מקורמל ושחום.
המצרכים-
4 כרעיים חצויים או חלקי עוף פולקע וכו’ (בערך קילו וחצי)
מעט קמח לקימוח העוף
2 בצלים פרוסים
סלסלת פטריות
(תבחרו קטנות או תחצו את הגדולות – אם אין אפשר גם משימורים)
שקית ערמונים בוואקום קטנה
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
חצי כפית פפריקה
פלפל שחור
חצי כפית שום גבישי
חצי כפית קינמון – לא חובה -אני אוהבת – אפשר בהרט
מעט בזיליקום יבש (אפשר פטרוזיליה או תימין)
2-3 כפות דבש/סילאן
כף אבקת מרק פטריות או חצי כף פטריות יבשות מפוררות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות אפשר בטטה או דלורית
אופן ההכנה –
מתבלים את חלקי העוף בכל התבלינים.
טובלים בקמח ומנערים.
בסיר גדול שנכנס לתנור (לי יש רוסטר והוא מצויין להכנת עוף צלוי.)
מחממים 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את העוף משני הצדדים.
לאחר שהעוף מטוגן מעבירים לצלחת וממשיכים לטגן בסיר את הבצל עד שמתקרמל היטב.
מוסיפים את תפוחי האדמה , השום ,הפטריות והערמונים.
מסדרים את חלקי העוף.
מערבבים בכוס מים את מרק הפטריות – או אבקת פטריות יבשות ) ומוסיפים לסיר .
גם את הדבש ואפשר לתבל בעוד מלח ופלפל שחור לפי טעם.
מוסיפים עוד כ- 2 כוסות מים ולאחר שרותח מכסים עם המכסה של הסיר , מעבירים לתנור 180 מעלות כשעה וחצי .
בזמן האפייה לבדוק אם חסר נוזלים ולהוסיף בהתאם.
זה תבשיל נהדר טעים ואפילו חגיגי
עם אורז לבן זה מושלם !
עוף מקורמל בתנור עם פטריות וערמונים – מנה מנצחת לשבת
כאן – מתכונים לארוחות השבת
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
לא הבנתי לגבי הקמח , מפזרים על חתיכות העוף אחרי התיבול ? לשם מה זה נחוץ ? והאם חייבים את הקמח ?