עוף מקורמל בתנור עם פטריות וערמונים – מנה מנצחת לשבת

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הכנתי בשבת האחרונה תבנית עוף נהדרת .

המתכון פשוט עם מרכיבים שיש בכל מקרר ,

והטעם משגע – שווה וכדאי להכין

אני מתחילה את ההכנה על הגז ואחר כך מעבירה לתנור להמשך בישול.

מתקבל עוף משגע בטעם נפלא מקורמל ושחום.

המצרכים-

4 כרעיים חצויים  או חלקי עוף פולקע וכו’ (בערך קילו וחצי)

מעט קמח לקימוח העוף

2 בצלים פרוסים

סלסלת פטריות

(תבחרו קטנות או תחצו את הגדולות – אם אין אפשר גם משימורים)

שקית ערמונים בוואקום קטנה

2 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור

חצי כפית פפריקה

פלפל שחור

חצי כפית שום גבישי

חצי כפית קינמון – לא חובה -אני אוהבת – אפשר בהרט

מעט בזיליקום יבש (אפשר פטרוזיליה או תימין)

2-3 כפות דבש/סילאן

כף אבקת מרק פטריות או חצי כף פטריות יבשות מפוררות

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות אפשר בטטה או דלורית

אופן ההכנה –

מתבלים את חלקי העוף בכל התבלינים.

טובלים בקמח ומנערים.

בסיר גדול שנכנס לתנור (לי יש רוסטר והוא מצויין להכנת עוף צלוי.)

מחממים 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את העוף משני הצדדים.

לאחר שהעוף מטוגן מעבירים לצלחת וממשיכים לטגן בסיר את הבצל עד שמתקרמל היטב.

מוסיפים את תפוחי האדמה , השום ,הפטריות והערמונים.

מסדרים את חלקי העוף.

מערבבים בכוס מים את מרק הפטריות – או אבקת פטריות יבשות ) ומוסיפים לסיר .

גם את הדבש ואפשר לתבל בעוד מלח ופלפל שחור לפי טעם.

מוסיפים עוד כ- 2 כוסות מים ולאחר שרותח מכסים עם המכסה של הסיר , מעבירים לתנור 180 מעלות כשעה וחצי .

בזמן האפייה לבדוק אם חסר נוזלים ולהוסיף בהתאם.

זה תבשיל נהדר טעים ואפילו חגיגי

עם אורז לבן זה מושלם !

עוף מקורמל בתנור עם פטריות וערמונים – מנה מנצחת לשבת

כאן – מתכונים לארוחות השבת 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ליטל
1 month ago

לא הבנתי לגבי הקמח , מפזרים על חתיכות העוף אחרי התיבול ? לשם מה זה נחוץ ? והאם חייבים את הקמח ?